Напишете дума/думи за търсене

Ана Уинтър с една от последните рокли на Карл Лагерфелд на "Метрополитън"

Главната редакторка на "Вог" Ана Уинтър отдаде почит на модната икона Карл Лагерфелд на тазгодишния бал на "Метрополитън". Германският дизайнер почина тази година през февруари.

Ана се появи на червения килим с ослепителна цветна рокля с перли, дело на "Шанел". Тя сподели, че това е един от последните тоалети на Карл Лагерфелд: "Той го направи, а Виржини (новият главен дизайнер на "Шанел") го завърши".

Виржини Виар е работила по идеите на Лагерфелд повече от 30 години. Той я наричаше "своя дясна и лява ръка". На 22 януари, когато Лагерфелд за първи път не присъства на дефилето си, тя излезе на подиума да се поклони на публиката. Представяната в Париж колекция е подписана "Лагерфелд и Виржини Виар".

Уинтър и Лагерфелд бяха изключително близки приятели и малко след смъртта му тя отдаде почит към него на сайта на "Вог". "Смъртта му бележи края на ерата на занаятчиите, които биха могли да направят всичко. Той беше изключителен човек и верен приятел", пише тя. "Носила съм "Шанел" на едни от най-важните събития в моя живот, включително на моята сватба", допълва Уинтър.

Риана сподели снимка на Ана Уинтър от бала на "Метрополитън" и написа: "Най-добре облечаната".

От 1995 г. насам председател на събитието е именно главната редакторка на "Вог" .

Ана Уинтър Снимки: Ройтерс
Ана Уинтър Снимки: Ройтерс

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X