Напишете дума/думи за търсене

Вече 7 милиона пушачи избраха бездимните цигари. Ето защо

Противно на общото мнение никотинът не представлява първопричина за развитие на заболяванията, свързани с пушенето. Проблемът се крие в някои от токсините, които се съдържат в дима и които се образуват при горене на тютюна. Това е причината продукт, при който горенето е елиминирано, да има потенциала да доведе до подобрение на общественото здраве. Това научихме на среща с медиите в рамките на WEBIT, на която гостуваха главният изпълнителен директор на "Филип Морис Интернешънъл" Андре Каланцопулос (на снимката), Мариан Залцман - старши вицепрезидент глобални комуникации на компанията, Христос Харпантидис - управляващ директор за Югоизточна Европа и Джордж Маргонис - генерален мениджър на "Филип Морис България".

Стана ясно също, че бездимната алтернатива на цигарите, създадена от "Филип Морис Интернешънъл", вече се ползва от над 7 милиона напълно преминали на нея пълнолетни бивши пушачи в 47 страни по света. "Следващата голяма стъпка е да убедим оставащите 1.1 милиард пълнолетни пушачи, че за тях има по-добър избор от това да продължат да пушат", споделиха от компанията. Господин Каланцопулос заяви, че трябва да спре дебатът затова дали да съществува по-добрата алтернатива на цигарите. Основният въпрос е как да окуражим тези, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат на тях и как най-добре да имплементираме правила, които да държат младите хора и непушачите далеч от всякакви продукти, съдържащи никотин и тютюн. Технологиите и науката днес дават възможност за реално подобрение в областта на общественото здраве, но това налага голяма промяна в начина, по който възприемаме темите, свързани с тютюн и никотин.

„Надявам се, че регулаторите по целия свят, заедно с НПО, организациите за опазване на общественото здраве и други, ще започнат да създават правила, които да допринесат за позитивна промяна в интерес на хората, които пушат, на близките им и на общественото здраве като цяло“, каза Каланцопулос. „Бездимните продукти имат огромен потенциал за общественото здраве. Важно е този потенциал да бъде доказан чрез сериозни научни изследвания и пълнолетните пушачи да получат точна информация, която да им даде правилната причина да се откажат от цигарите завинаги.“

"Филип Морис Интернешънъл"лансира глобална инициатива, наречена #UnsmokeYourWorld (UYW), която има за цел да стартира дебат и да повиши информираността за по-добрите алтернативи, които имаме на разположение с помощта на науката и иновациите.

Господин Каланцопулос сподели, че 70% от хората, закупили IQOS, не се връщат обратно към цигарите и това е обещаващо. „Ние трябва често да се връщаме при хората, да говорим с тях отново и отново, за да им помогнем да премахнат дима от живота си завинаги, което е една от целите на UnsmokeYourWorld.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X