Напишете дума/думи за търсене

Този спектакъл ще ви остави без думи

Какво изниква в съзнанието ви, когато чуете думата „балет“? Чайковски, „Лебедово езеро“, момичета с анорексия, момчета с грим и много баби в публиката, които невинаги издържат будни до четвърто действие? Не е задължително. Балетът може да ви изненада. Днес едно от най-проникновените и въздействащи на огромни маси от хора изкуство е достигнало форми, за каквито и най-развинтеното въображение не може да ви нашепне.

Брилянтен пример за ефектен модерен балет е спектакълът The Bingo Project. Тук дори не говорим просто за модерен балет. Създателите обещават грандиозен спектакъл, в който емоционалната струна на зрителя е атакувана красиво от няколко канала – танц, музика, театър и... симпатична доза комедия!

Популярният и обичан балет „Арабеск“ е в основата на този спектакъл заедно с Bingo Symphony Orchestra и актьора Ники Станоев. Изненадите на сцената не секват от началото до края, зрителят е завихрен от вдъхновяваща музика и танц на световно ниво, а участието на комика Ники Станоев дава такъв вкус на спектакъла, че след неговия край няма да сте сигурни дали сте били на театър, на балет или във вихъра на едно чисто ново изкуство. Бинго! Симфония от емоции, която може да си причините още това лято.

Лятното турне на The Bingo Project включва градовете Варна, Добрич, Русе и Велико Търново. Режисьор на представлението е Боряна Сечанова, сценографията е дело на Елица Георгиева, а хореографията – на Асен Наков. Балет „Арабеск“, който се утвърждава като най-престижната танцова трупа в България, е с 50-годишен опит на сцената и включва в репертоара си изобилие от заглавия с различна стилистика – от неокласика до дързък експеримент, както и редица престижни награди сред които “Кристална лира”, “Аскеер”, “Икар”, Наградата на столична община и др.

За музикалната част от спектакъла се грижи Bingo Symphony Orchestra, който е специално сформиран за представлението. В него взимат участие Георги Маринов, Евден Димитров, Орлин Цветанов, София Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов, които са известни джаз, рок, ъндърграунд и класически музиканти, преплитащи своя талант, за да създадат модерни интерпретации на добре познати класики. Шестимата изпълнители заместват цял симфоничен оркестър, изпълнявайки музикалните произведения на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски, Пиацола и Шнитке, които са специално пригодени към сюжета на представлението.

Комикът Ники Станоев, познат от българския сериал „Домашен Арест“ и редица други филми, влиза в двойствения образ на Чиновника, който успява да надвие дори и дявола в свят, диктуван от бюрокрацията. Сюжетната линия ни отвежда в абсурден свят в недалечното бъдеще, където обществото е подвластно на корупцията, а оцеляването зависи от танца. Глобалното затопляне е факт и Швейцария е вече островна държава и местонахождение на героите.

Нетрадиционното музикално представление, преплитащо елементи от различни исторически периоди, ни повежда на разходка в бъдеще, което носи отпечатъка на миналото. Модерното танцово шоу разглежда сериозни обществено-социални и лични проблеми, пречупвайки ги през призмата на сатирата. The Bingo Project предлага богата гама от музикални и танцови жанрове, драма, трилър, комедия и романтика и носи убеждението, че любовта и танцът са разковничето на живота. Билети за лятното турне на The Bingo Project може да намерите във всяка каса на EasyPay, както и онлайн на epaygo.bg.

X