Напишете дума/думи за търсене

Звездният "Любовен час" на Слави Ангелов (галерия)

Деница Герова (организатор), Слави Ангелов, Хари Нурин и Мила Иванова (от ляво на дясно) на награждаването  СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ВАСИЛ НИКОЛОВ

Наши хора са в екип, който спечели първа награда за заснемане само с мобилен телефон на късометражен игрален филм в конкурс на Huawei и Cinelibri.

10-минутният “Любовен час” е по идея и сценарий на Хара Нурин. Режисьор и оператор е Слави Ангелов, главен редактор на в. “168 часа” и списание “Космос”. Монтажът на филма е дело на Методи Андонов от Нова телевизия.

Мила Иванова и Мартин Гяуров в кадър от филма
Мила Иванова и Мартин Гяуров в кадър от филма
Участват актьорите Мартин Гяуров и Сава Пиперов, както и нашата Мила Иванова, главен редактор на сайта MILA.BG, за която всъщност е написан сценарият. (Вижте филма тук)

Финалистите на Huawei Smartphone Film Festival бяха обявени вечерта във вторник на церемония в Дома на киното, където на голям екран бяха излъчени късометражните филми, извоювали първо, второ и трето място, както и допълнителна специална награда на журито.

Първоначално в конкурса се включват над 50 екипа, всеки от които представя оригинален сценарий.

Те са анализирани от жури в състав: известния влогър Крис Захариев, един от най-успешните ни оператори на игрални филми - Крум Родригес, издателя Жаклин Вагенщайн, известният киножурналист Станислава Айви и Лонгруи Циу, регионален мениджър на Huawei за България.

Журито отсява 11 финалисти, които да заснемат късометражните филми с условието да използват единствено мобилен телефон Huawei P30 Pro. В крайна сметка до финала достигат три.

Големият победител е филмът “Любовен час” на Хара Нурин. “Журито бе единодушно, че това е най-добрата продукция като сценарий, заснемане, звук и актьорска игра”, обясниха организаторите.

Eкипът по време на снимките
Eкипът по време на снимките
Като най-силно предимство на своя екип Хара посочва изключителния синхрон на снимачната площадка. “Без режисьора и оператор Слави Ангелов, който се включи в последния момент, проектът би бил невъзможен”, обясни тя.

Трето място спечели “Едно “Да” ще прецака София” на едва 18-годишната Лидия Юлианова. Тя е сценарист, режисьор и оператор в екип с Никол Петкова. Във филма играят Александър Нинов, Василена Винченцо и Мила Илиева.

Втори бе класиран “Трепачи” със сценаристи и режисьори Тео Чепилов и Димитър Балабанов-Флаш. Филмът е заснет и монтиран от Румяна Тодорова, а в главните роли са самите Димитър Балабанов и Тео Чепилов, които в живота са и стендъп комици.

Специална награда на журито взе “Връх” на Стефан Войводов, който представи иновативен проект на анимация, заснета с мобилен телефон.

Хара Нурин, Мартин Гяуров, Слави Ангелов, Мила Иванова (отляво надясно)
Хара Нурин, Мартин Гяуров, Слави Ангелов, Мила Иванова (отляво надясно)

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X