Напишете дума/думи за търсене

Аполония и вината Kabile – древността среща съвремието

Специални винени дегустации ще има преди постановките "Любовникът" с Деян Донков и "Празникът" на Явор Гърдев, както и за премиерата на новия албум на Живко Петров и концерта на Александрина Пендачанска

На 29 август в Созопол откриват 35-то издание на Празници на изкуствата „Аполония” със спектакъла на най-престижната българска съвременна танцова трупа – балет „Арабеск”. За трета поредна година най-награждаваната българска марка вина на международни конкурси - Kabile, ще подкрепи Празниците на изкуството „Аполония“, включвайки се с дегустация и на откриването. По традиция за домакин е избран Созопол – място, където древното среща съвременното. Именно на това залага и марката вина Kabile. Организаторите очакват различните мероприятия да привлекат над 18 000 души в античния град.

Отново с вино в ръка ще може да се насладим на концерта по повод майсторския клас на оперната прима Александрина Пендачанска.

Kabile ще бъде предложено и на гостите по време на изпълнението на танго цикъла „Четирите годишни времена на Буенос Айрес“ от Астор Пиацола на 31 август. Именно Пиацола е автор на известното танго от филма „Усещане за жена“ с емблематичното изпълнение на Ал Пачино.

Вино ще се опитва и преди постановките на „Празникът“ на Явор Гърдев на 1 август и „Любовникът“ с участието на Деян Донков на 5 септември. Специална игра с награди за публиката са приготвили от „Вила Ямбол“ и техните Kabile за премиерата на втория албум на маестро Живко Петров на 30 август. Четири години след дебютния си соло пиано албум After 4 маестрото издава втория си солов проект Ten, наречен на броя на пиесите, включени в диска. На 5 септември концертът на Биг бенда на БНР също ще бъде подкрепен от серията вина.

Вината Kabile са кръстени на древното тракийско селище Кабиле и са създадени в знак на почит към традициите на региона във винопроизводството. Технолозите във винарната вярват, че именно древното наследство, останало по тези земи, им помага да създадат вкусни и висококачествени напитки. Именно затова на етикета на бутилката е изобразена тракийската богиня Кибела, покровителка на природните сили по тези земи. Смята се, че в античността именно печати с нейния лик са поставяни на тракийските вина, за да се гарантира качеството им. Не е случайно, че откакто е на пазара, марката Kabile е най-награждаваната на световни конкурси. Само от началото на тази година вината Kabile са спечелили общо 20 отличия извън родината.

X