Напишете дума/думи за търсене

Трите най-добри безсулфатни шампоана за 2019 г.

Напоследък безсулфатните шампоани са се превърнали в истински тренд. Но има ли причина да залагаме на тях или те са поредният маркетингов трик? Ние, от MAKEUP, https://makeup.bg/categorys/22806/ подбрахме фаворитите през тази година и направихме класация на трите най-добри безсулфатни шампоана за 2019-а. Преди това обаче ще отговорим на два важни въпроса.

Какво представляват сулфатите и каква е причината да ги избягваме?

Нека започнем с това, че основната им функция е да образуват пяна и да чистят натрупалите се замърсявания по кожата и косата. Проблемът е, че те успяват лесно да раздразнят както епидермиса, така и очите, а същевременно отнемат всички естествени масла от скалпа. Това води до прекомерно изсушаване и редица други проблеми.

Друго, което трябва да имате предвид, е, че повечето продукти със сулфати се тестват върху животни. Производителите го правят, за да измерят нивото на дразнене. Ако държите да не ползвате такива продукти, изберете безсулфатните варианти.

Интересен факт е, че SLS се използва за пораждане на дразнене, когато дерматолози тестват успокояваща козметика.

Кой не трябва да ги използва?

Ако скалпът ви е раздразнен или чувствителен, то липсата на тези съставки е задължително условие за вас. Същото се отнася и за хора с розацея, екземи и дерматит. Тези съставки могат да раздразнят не само кожата по главата, но и раменете и гърба ви.

Дамите с боядисана и силно увредена коса е добре да изберат безсулфатна козметика. Така ще успеете да се възползвате максимално от хидратиращите компоненти, които съдържа вашият шампоан, без излишното изсушаване, което предизвикват SLS и SLES.

Ако страдате от акне, опитайте да премахнете всички сулфати в ежедневието си. Това сериозно може да намали проблема.

Разнообразието е огромно и да се спрете на правилния продукт е трудно. Ако сте взели решение да опитате грижа без SLS и SLES, доверете се на един от трите най-предпочитани шампоана, като го подберете спрямо типа на вашата коса.

1. Шампоан за боядисана и силно третирана коса без сулфати

Kerastase Discipline Bain Fluidealiste Smooth-in-Motion Shampoo Sans Sulfates

Небезизвестната марка Kerastase е създала поредния любимец. Този шампоан е супер подхранващ и притежава животворни свойства. Той не просто се грижи за чувствителния ви скалп, но активните вещества възстановяват боядисаната и химически третирана коса, коята е лишена от хидратация. Съдържа специален полимер, който се прикрепя по повърхността на всеки косъм и създава невероятни мекота и блясък.

2. Шампоан за увеличаване обема на косата

Moroccanoil Extra Volume Shampoo

Липсата на обем пречи на красивия вид на прическата. Шампоанът, който със сигурност може да ви осигури такъв, е на израелската марка MorrocanOil. Основната съставка е арганово масло, което е богато на антиоксиданти и хидратиращи агенти, а екстрактът от лайм регенерира и повдига косъмчетата в корена. С този продукт ще се наслаждавате на невероятна жизненост, а скалпът ви ще е освободен от всякакъв дискомфорт. При редовна употреба производителят обещава, че обемът на косата ще се увеличи драстично!

3. Безсулфатен шампоан за къдрава коса

Schwarzkopf Professional Mad About Curls High Foam Cleanser Shampoo

Къдриците ви са загубили форма благодарение на всекидневно третиране и употреба на неправилна козметика? Бъдете сигурни, че безсулфатният шампоан ще успее да ги възвърне до степен, която дори не сте мечтали. Свежда до минимум наелектризирането и омекотява. Иновативният патентован комплекс Aquarine Complex почиства косата, като в същото време хидратира и създава контрол върху къдриците. Освен това предоставя топлинна защита до 80 °C. Липсата на SLS и SLES предотвратява дразненето и същевременно не позволява изсушаване, което е пагубно за къдравата коса.

X