Напишете дума/думи за търсене

Неща, на които една майка трябва да научи сина си

Научете го на маниери

...защото е хубаво качество. И това ще направи света малко по-добро място.

Дайте му нещо, в което да вярва

...защото някой ден той ще се страхува, или ще бъде нервен, или съкрушен, или изгубен, или просто ще се нуждае от вас, а вие няма да сте там.

Дай му нещо, към което да се обърне, когато му се стори, че е сам, за да знае, че никога няма да бъде сам; никога, никога, никога.

Научете го, че има моменти, когато трябва да бъдеш нежен

...към бебета, цветя и животни и към чувствата на другите.

Научете се да ритате топка

... или как се играе баскетбол, как се кара скейтборд. Научете поне теоретично разликите между различните двигатели и марки автомобили. Научите да говорите елфически или текстовете на парчетата на любимия му изпълнител. Бъдете в неговия живот не като наблюдател, а като активен участник.

Оставете го да загуби

Загубата е гадно нещо. Не може винаги да сме победители.

Когато той загуби някаква надпревара, със сигурност ще се чувства тъжен и разочарован. И това е хубаво нещо, защото понякога животът не е ласкав към никого и е добре той да го разбере от малък, колкото и да ви се иска да го предпазите.

Уверете, че синът ви разбира, че има моменти на възходи и моменти на падения.

Дайте му възможност да помага на другите

Има голяма разлика в това да се даде възможност на някого да помогне и да се принуди да го прави.

Ако вие сте пример на подражание в помощта си към околните, то със сигурнос ти детето ви ще почерпи от вас.

Напомняйте му, че практиката е пътят към съвършенството

Това не се отнася само за дейности като спорт и музика, но се отнася и за всичко в живота. Вие ставате по-добър писател, ако пишете всеки ден. Вие ставате по-добър слушател, ако слушате по-често. Вие ставате по-добър оратор, като говорите.

Това дори се отнася до начина, по който ще си поръча след време сам храна в ресторанта.

Отговаряйте му, когато пита „Защо?“

Отговорете му или потърсете отговора заедно. Покажете му местата и хората, откъдето може да почерпи знание.

Ако някой ден го интересува нещо, но го е срам да ви попита, така ще знае откъде и как да намери правилните отговори.

Подарете му нещо, което ще му помага да освобождава енергията си

Барабани, писалка, боксова круша, куче... Дайте му нещо, по което да полудее, за да освобождава енергия и за да стои далеч от вашите собствени играчки.

Изградете му крепости

Те имат способността да превръщат ежедневните нормални неща в магия. Хвърлете възглавничките от дивана на пода, нахвърляйте няколко одеяла и дрехи и може да превърнете вашата дневна в пещерата на чудесата. До края на живота си той ще ви бъде благодарен, знаейки, че ежедневните нормални неща имат потенциал да бъдат вълшебни.

Водете го на нови места

Защото това ще накара мозъка му и сърцето му да се отворят по-широко, а идеите, въпросите и спомените ще го направят по-щастлив.

Бъдете дом за него

Вие сте дом за него. Когато се научи да ходи, той ще се клатушка на няколко крачки от вас и след това ще се върне, след това ще се поклати малко по-далеч и ще се върне. Когато опитва нещо ново, той ще търси гордата ви усмивка. Когато се научи да чете, той ще ти чете пасажи от една и съща книга двадесет пъти поред, защото ти си единствената, която би го изслуша толкова много пъти.

Когато играе с отбора си, той ще търси лицето ви на трибуните. Когато е болен, той ще ви се обади. Когато той наистина нещо се обърка в живота му, той ще ви се обади.

Дори когато порасне и има нова жена в живота си и има свой собствен дом, вие сте негова майка; домът, който винаги е там за него.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X