Напишете дума/думи за търсене

„Убий скоростта, спаси дете“ – 2019

Инициативата на Радио FM+ за поредна година стартира в осем големи български общини

В края на месец август Радио FM+ дава старт на традиционната кампания „Убий скоростта, спаси дете“. По време на най-активния за пътуване период и наближаването на първия учебен ден, медията инициира поредица от събития, с ясна и конкретна цел: да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

И тази година осем български общини се ангажират в „Убий скоростта, спаси дете“, като всяка от тях (София, Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора) ще позиционира разпознаваемите стикери от кампанията върху най-забележимата мобилна платформа- тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. Преди първия учебен ден отново се предвижда обновяване на пешеходни пътеки около оживени и възлови места, като тази година „зебрите“ ще бъдат боядисани в градовете София и Русе. Наред с това, в националния ефир на Радио FM+ ще се включат редица популярни личности, в подкрепа на идеята, че нито една спестена секунда не струва колкото живота на едно дете. Линията на живо ще бъде отворена и за всички слушатели, които желаят да подкрепят кампанията или да изкажат мнение по въпросите и казусите, които тя поставя.

Точно тази силна обществена подкрепа направи през годините „Убий скоростта, спаси дете“ кампания със силен отзвук и инициатива, която привлича внимание със силното си и емоционално послание.

Създадената дискусия в обществото и медиите донесе на Радио FM+ и наградата „Златно сърце“-2018г. в категория Информационни кампании за превенция и устойчивост. Този приз се добавя към получените вече: Почетен диплом за "Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB; Първа награда за медийна PR кампания в България (2004 г.); "Радио на годината" (2005) ; Награда EMMI - 2006 – USA;

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне добрия си имидж.

X