Напишете дума/думи за търсене

Космическата връзка между човека и музиката

На 25 ноември почитателите на класиката и визуалните изкуства ще се насладят на необикновения концерт-спектакъл „Между два свята“, който ще потърси космическата връзка между човека и музиката, срещайки яркото присъствие на Паганини с интимния свят на Шопен. В музикален „дуел“ на сцената на Зала 1 на НДК ще влязат виртуозният цигулар Марио Хосен и швейцарският пианист Адриан Йотикер, които ще противопоставят образите на двамата титани.

Маестро Хосен @ Георги Андинов
Маестро Хосен @ Георги Андинов

Музикалният двубой, експресивният и дълбоко задушевният свят, ще бъдат допълнени от визуално съдържание, което ще придаде форма на музиката и ще провокира въображението на публиката. Концепцията е дело на Полина Герасимова – автор на поредица аудио-визуални пърформанси и мултимедийно изображение на концерти. След първия им успешен проект - „Духът на Паганини“, двамата с маестро Хосен се срещат отново, за да създадат впечатляващ музикален спектакъл с неизпълнявани до момента произведения и графичен разказ. „Историята изследва космическия порядък и случващото се в съзнанието на твореца – с помощта на мултимедийни ефекти ще пресъздадем емоциите, провокирани от музиката на две необикновени личности“, коментира екипът. За целта на сцената ще бъдат инсталирани мащабни екрани, които ще играят с фигурите на виртуозите и оркестъра, докато преобразяват динамиката на произведенията във въздействащи картини.

Кадри от концерта „Духът на Паганини“: визуална концепция @Поли Герасимова
Кадри от концерта „Духът на Паганини“: визуална концепция @Поли Герасимова

На сцената ще се присъединят и великолепните музиканти на Камерата Орфика НБУ, които ще допълнят автентичното звучене на произведнията на големите композитори. Диригент на оркестъра Камерата Орфика (НБУ) ще бъде харизматичният Кристиан Шулц, директор на Виенския симфоничен оркестър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X