Напишете дума/думи за търсене

Как да избереш подходяща печка за своя дом

Източник: Pixabay

Ти си от онези хора, които се вдъхновяват от готвенето или тъкмо обратното – предпочиташ да прекарваш колкото се може по-малко време в кухнята? Независимо от това дали изпитваш удоволствие или досада от приготвянето на храна, печката не може да отсъства от твоя дом.

Независимо дали си напреднала или отскоро се спускаш в тайните на готвенето, дали имаш голямо семейство или сядате само двамата с твоя партньор на масата, много е важно да избереш онзи тип готварска печка, която отговаря най-добре на нуждите ти, така че да се възползваш от правилната инвестиция по-дълго време.

Добре би било преди да решиш кой тип готварска печка искаш да си купиш, да вземеш предвид някои фактори, касаещи начина ти на живот и кулинарните навици на твоето семейство, а също и пространството, с което разполагаш. Направи си малка равносметка, отговаряйки си на следните въпроси, както съветва производителя на печки Arctic.

Колко често готвиш и какъв тип ястия приготвяш?

Свикнала си да приготвяш бързи гозби? Или се стремиш да готвиш ястията си бавно, на слаб огън? Използваш фурната ли често? Печеш ли хляб или сладкиши? Какъв тип ястия предпочита твоето семейство? Отговорите на тези въпроси ще ти помогнат да изясниш нуждите си, когато стане време за покупка на нова печка.

Ако готвиш всеки ден, за да имаш винаги прясно ядене, със сигурност ти трябва печка или котлон и фурна отделно, които ти помагат да пестиш време. Фурната е една от най-лесните средства за готвене. И ти ли я предпочиташ? Тогава не забравяй, че нещата могат да станат и още по-лесни с помощта на вградените ѝ функции за готвене. Те са свързани с настройки, които правят готвенето още по-проста задача. С помощта на предварително зададените програми за готвене можеш да приготвиш вкусна пържола, да изпечеш пица или да направиш перфектния сладкиш. Вградените функции ще управляват автоматично топлината, а фурната ще поддържа оптималната вентилация за приготвянето на съответното ястие.

Типове котлони, фурни и печки

Готварска печка на газ. Една такава печка ти предоставя възможността да готвиш ефикасно с намален разход. Тя има ефикасни горелки на газ, които съкращават времето за приготвяне на храната и други функции, които ще улеснят живота ти в кухнята. Някои газови печки разполагат с функцията Grill или позволяват печене на шиш, което разнообразява начина на приготвяне на храната.

Вградени котлони

Те могат да бъдат както електрически, така и газови. Много е важно да решиш кой от двата типа искаш ти. Разбира се, при това решение трябва да вземеш под внимание и начина на проектирана на твоята кухня. Ако досега си използвала печка на газ и искаш да преминеш на електрическа, не бива да забравяш, че ще бъдат необходими някои промени в инсталацията.

Вградени фурни

Едно от предимствата на вградените фурни е, че ти дават свободата да ги поставиш където пожелаеш. Може да се обърнеш към класическия вариант и да ги сложиш под котлоните, но може и да ги вградиш в мебел на нивото на очите. Така няма повече да се налага да се навеждаш, за да провериш как е яденето, което е невероятен плюс, още повече ако често използваш именно фурната, за да готвиш.

X