Напишете дума/думи за търсене

5 начина за бръснене на крака, за да имате най-гладката кожа

Ако сте като мен и бръснете краката си от години, може би сте забелязали много промени с течение на времето. Понякога кожата на краката ви е суперсуха, друг път косъмчетата са гъсти и по-груби.

Искам да споделя с вас някои хитрини, благодарение на които ще имате копринено гладки крака.

Използвайте скраб за тяло вместо крем за бръснене
Вместо да използвате крем за бръснене, препоръчвам да използвате захарен скраб. Този вид козметика е предназначена да отвори порите най-широко, което означава, че вашите космени фоликули ще бъдат по-достъпни за ножчето на самобръсначката. Скрабовете отървават от мъртвата кожа и действат като ексфолиант.

Избягвайте да използвате скраб, който съдържа ядки, тъй като може да е прекалено груб за кожата. След бръснене задължително ползвайте лосион.

Купете си мъжка самобръсначка
Мъжките бръсначи са направени за борба с по-твърди и гъсти косми, така че силата на остриетата е проектирана да осигури възможно най-доброто бръснене. Със сигурност вършат по-перфектна работа от самобръсначките, създадени за дами.

Не употребявайте балсам за коса вместо крем за бръснене

Митът, че може да използвате балсам за коса като крем за бръснене и да се радвате на перфектното бръснене, е точно това - мит. По-скоро го използвайте като предварителна подготовка. Тъй като тази козметика омекотява косъма, намажете краката си преди бръснете и след това изплакнете. Нанесете пяната или гела за бръснене и продължете пътя си към съвършено гладките си крака.

Бръснете се на къси разстояния
Рекламите ни учат с един замах да бръснем космите по цялата дължина на краката си, но те не са добър наръчник за качествена епилация.
По-късите участъци, при които съвсем леко натискат с бръснача, позволяват по-чисто бръснене. Освен това помагат за намаляване на врасналите косми и порязванията.

Слагайте лосион веднага след бръснене
След като се отървете от мъртвата кожа и космите, тялото ви моли за влага. Ако не го получи, кожата изсъхва доста бързо. След като изсушите снагата си след душ или бръснене, нанесете незабавно лосиона за хидратация и за да предотвратите възпаление.
Най-добре използвайте лосиони на кокосова основа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X