Напишете дума/думи за търсене

Рая Пеева: Героинята ми в “Ягодова луна” тепърва ще ни изненадва

Без работа, без гадже и абсолютно отчаяна. Такава е Рая Пеева като Ирина в сериала “Ягодова луна”, който всеки вторник се излъчва по Нова тв. Скоро обаче това ще се промени, казва младата и талантлива актриса пред колегите ни от "24 часа".

“Ирина ще се развива изключително много. Все повече ще я гледаме на екран, ще ѝ предложат много интересна работа, която тя ще приеме и около това ще се върти сюжетът. Личните ѝ отношения с Георги в момента са много напрегнати и не се знае дали ще са заедно, но като във всяка бурна връзка, в която има “пожари”, както е при тях, те се погасяват, но понякога се намира нова искра, която да подпали огъня наново”, казва Пеева за героинята си. 

Героинята й в “Ягодова луна” тепърва ще ни изненадва
СНИМКИ: ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА И ЛИЧЕН АРХИВ
Героинята й в “Ягодова луна” тепърва ще ни изненадва СНИМКИ: ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА И ЛИЧЕН АРХИВ

За да влезе в образа на Ирина, тя се явява на кастинги и когато ѝ се обаждат, че е получила ролята, се чувства истински щастлива и благодарна на екипа, че избира нея. Засега зрителите виждат Ирина като подвластна на амбициите на майка си, лутаща се между своите стремежи и нуждата от одобрението на родителите си. Пеева обаче защитава своята героиня и разказва каква е тя отвъд първите зрителски впечатления.

“Зрителите са я видели като слабохарактерна, но аз мисля, че тя не е такава. Напротив. Тя има изключително силен характер, много интелигентна, амбициозна жена, която знае какво иска и го постига въпреки нещата, които се изпречват на пътя ѝ. Това може да бъде и лоша черта понякога, но си има и добрата страна, както във всяка ситуация в живота. Тя слуша майка си какво говори, но не се вслушва напълно, не изпълнява всичко, което майка ѝ каже. Все пак майка ѝ е по-възрастна жена и е минала през много повече, така че всеки, както и в нормалния живот, трябва да се вслуша в това, което по-възрастните хора от семейството ни казват. Но, естествено, трябва да имаш собствено мнение, каквото Ирина има”, казва актрисата.

А зад кадър и между снимките остават много приятелски и споделени моменти между актьорите, както и голям професионализъм. Хумор също не липсвал, който се случвало да разсее артистите на терен.

“Деян Донков е

изключително

талантлив артист

и има страхотно

чувство за хумор,

което проявяваше по време на снимките. Това може би ни е разконцентрирало веднъж или два пъти, но не ни пречеше да направим сцената професионално”, казва с усмивка Пеева. В реалния си живот, за щастие, тя няма проблемите на Ирина и се чувства истински щастлива и благодарна за нещата, които има. Дори за 30-ия си рожден ден, който посреща под карантина, а не с пищно и лудо парти.

“Вкъщи празнувах с Явор (Бахаров, с когото тя живее на семейни начала - бел. авт.) и кучето ни - с домашна торта и една свещичка. Дори не пихме алкохол, просто съвсем скромно, с една скромна вечеря. Нищо кой знае какво. Аз се радвам, че по този смирен начин посрещнах новото си десетилетие, защото мисля, че нищо няма да ни избяга – нито купоните, нито ресторантите, нито слънцето, животът няма да избяга. Може да избяга само ако сме безотговорни, а трябва да покажем своята отговорност и колко възпитани и интелигентни сме ние, българите, като си останем вкъщи и преодолеем тази криза. 

Връзката на героинята й с персонажа на Александър Сано в момента е в криза.
Връзката на героинята й с персонажа на Александър Сано в момента е в криза.

Защото, колкото по-бързо осъзнаем, че това не е шега, толкова по-бързо това ще свърши. И ще влезем в нормалния си режим”, казва актрисата. Един ден ще разказва на внуците си за този празник като за незабравим ден, за разлика от повечето рождени дни на хората с много алкохол и без спомени. “Както знаем, особено на юбилей, се поема голямо количество алкохол заради празненството. Както се казва: “Да полеем за здраве”, но този път не го направихме, напротив -

помолих се

за здраве”,

разказва Пеева.

Целият период на карантина я подтикнал повече да оценява малките неща в живота. И преди им е обръщала внимание, но сега са изкристализирали. Затова тя успява да навлезе по-дълбоко в душата си, така че да пресее негативните мисли. “Направих си равносметка, такава, каквато повечето хора си правят на Нова година. Направете го и вие и ще видите колко спокойни и уравновесени ще станете след това”, казва тя. Надява се да запази това спокойствие и след като отмине карантинният период. А когато той все пак свърши, първото нещо, което планира да направи, е да отиде и да прегърне родителите си. Те живеят на по-малко от два километра от нея, но сега не може да ги види. Общуват само по телефона и интернет. “Те са най-важното нещо в живота ми и искам да ги запазя здрави. Затова и в момента не се виждам с тях. Много ги обичам”, казва актрисата.

От дома си тя отправя призив и пожелание към читателите на Медийна група "България" – “да бъдат здрави, спокойни и отговорни не само към себе си, а и към света, който ги заобикаля, защото ние не можем да живеем сами. Трябва да има някой до нас - физически контакт, допир - той ни прави живи, той ни държи здрави. Пожелавам ви здраве, смирение и спокойствие!”

В реалния живот Рая Пеева е щастлива с Явор Бахаров и прекара с него и кучето незабравим рожден ден.
В реалния живот Рая Пеева е щастлива с Явор Бахаров и прекара с него и кучето незабравим рожден ден.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X