Напишете дума/думи за търсене

Уникално немедикаментозно лечение на псориазис

Само и единствено на 29.05.2020 "ОН КЛИНИК" - филиал Варна,

предлага преглед и лечение при д-р Марио Нешков,

най-добрия специалист на "Он клиник" - София.

Побързайте да си запишете час на тел. 0700 119 19

или +359 885 488 088

https://onclinic-bg.com

Д-р Марио Нешков е специалист по кожни и венерически болести в специализираната клиника за лечение на псориазис и труднозарастващи рани "ОН КЛИНИК". Завършил е МА през 1990 г., През 1994 г. придобива специалност дерматология и венерология. От м. ноември 2004 г. завежда отделение Дерматология в "ОН КЛИНИК" - БЪЛГАРИЯ.

Какво знаем за псориазис (Psoriasis)?

Псориазисът е автоимунно хронично заболяване, което се проявява с еритемо-сквамозни плаки. В медицината се счита, че е неизлечимо състояние, обхващащо приблизително 2% от населението и с около 30% наследственост. Може да се прояви в различни възрасти, но най-често засегнатите са 20-25 годишни млади хора. Псориазисът не е заразно заболяване и не се предава чрез ръкостискане или други телесни контакти. Проявите са неестетични обриви по тялото, зачервени петна, покрити с люспи. Най-често измененията се активизират есен, зима и пролет. Ако имате тези симптоми, препоръчвам да се обърнете към лекар специалист в тази област. Той ще назначи терапия с цел да се забави хода на развитието на болестта. Обикновено подобрения се получават през лятото, особено след облъчване на слънце и морелечение. Понякога обривите изчезват за период от пет или повече години. Отключва се от стрес и засилено нервно напрежение.

Това е заболяване, с което може да продължавате на работите и да живеете. Но не бива да го игнорирате - една от опасностите е да засегне ставите (псориатичен артрит).

Освен това страдащите от псориазис изпитват ежедневно сериозен дискомфорт и неудобдство от вида на състоянието на кожата и постоянен сърбеж.

Как може да се повлие върху хода на заболяването?

Традиционната медицина налага медикаментозно лечение с ретиноиди, псоралени, цитостатици. Външно се прилагат катрани, дитранол, калципотриол и омекотяващи средства.

Медицински център "ОН КЛИНИК" предлага високо специализиран метод, който се развива вече 15 години в България и се налага успешно в международната практика по света. Лечението на псориазис е уникално със специално разработени препарати разпространени единствено за веригата центрове "ОН КЛИНИК". Терапията не включва хормонални и кортикостероидни съставки.

Целта на всеки страдащ от псориазис е да достигне до състояние на ремисия (затишие на заболяването), след което да я задържи максимално дълго.

При псориасис не се отчайвавайте! "ОН КЛИНИК" има изход.

Медицинската мрежа от клиники "ОН КЛИНИК" е разработила уникален метод за лечение на псориазис, който се базира изцяло на натурални продукти:

- Екстракти от кал от Мъртво море.

- Растителни екстракти с антигъбично и с антибактериално действие.

- Противовъзпалителни растителни екстракти.

Препаратите не съдържат кортикостероиди и имуносупресори. Те почистват поразения участък от люспите и благодарение на растителните екстракти и натуралните масла, участващи в състава им, оказват омекотяващо и противовъзпалително действие върху кожата.

X