Напишете дума/думи за търсене

Как реших проблема с „ох, нямам какво да облека“

Ще ви призная нещо. От години работя в медии, предназначени предимно за жени. Днес съм главен редактор на един от водещите женски сайтове. Нетипично за професията ми, но аз никога не съм харесвала достатъчно концепцията за мода. Онова почти задължително (и така овчедушно) вглеждане в това какво трябва да харесваме днес, как трябва да изразяваме себе си, с какво трябва да се чувстваме красиви. Не. Винаги съм гледала на модата като на изкуство и като такова я уважавам, естествено. Но изкуството да изразиш себе си чрез начина, по който изглеждаш, ми се струва нещо лично. То може да се влияе от течения и тенденции, но си остава въпрос на индивидуален подход. И винаги се разпознава дали една жена го владее – дали просто е минала край витрината на някой магазин и е помолила да й свалят целия сет от витрината или е купила с обич и въображение всеки детайл от облеклото си и ги е съчетала на езика на собствената си уникална личност. И не, не говоря за това, че трябва да изглеждаме като коледни елхи, украсени от главата до петите с еклектични детайли. Говоря за това, че когато една дреха те изразява и е удобна за теб, критериите за мода са съвършено изпълнени.

През последните години спрях да пазарувам в големите физически вериги. Забелязали сте, че има известно унифициране на стила във всяка от тях. Сякаш от входа ми казват как трябва да изглеждам. И да искам, не мога да мръдна встрани... освен ако не вляза в следващата голяма верига и не потърся моето „встрани“ в нея.

С годините установих, че личната ми свобода да избирам има нужда от простор, има нужда от възможности, от поводи да проявя въображение. И съм превърнала покупката на дрехи в наистина личен процес. Не просто шопинг, а ритуал от мен за мен. Поръчвам ги от голям и проверен сайт, пробвам ги вкъщи и си оставям онези от тях, които усетя като свои. Възможността да ги върна в рамките на 30 дни е наистина практична. Не мога да си представя как съм пазарувала без нея.

Другият тренд, към който се привързах, е идеята за минимализъм в притежанието. Според доклад на Института за световни ресурси 1,2 милиарда тона CO2 се отделят в атмосферата всяка година от бързата модна индустрия. Камарите с дрехи, които трупахме предни години под предлог, че „ох, никога нямам какво да облека“, трябва да се стопят. Започнах да купувам само неща, в които съм сигурна – по 5-6 нови за сезон, достатъчни са. Заради този разумен избор се чувствам свободна да дишам (буквално и преносно). Защото отношението към природата е отношение към самите себе си и колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-близо сме до чистотата вътре и вън от нас самите. Да не говорим колко красиво и свободно пространство е гардеробът ми днес. Всяко нещо в повече му е излишно.

И така. Започнах да пазарувам онлайн и да избирам само по няколко дрехи на сезон – качествени, практични, мои. Дотук стигнах сравнително лесно. Изборът на място, на което да се доверя за избора на дрехи, беше обаче предизвикателство. Попаднах на претенциозни сайтове, които подхранват суетата с излишно надути цифри, попаднах и на такива, които имат прилична презентация и човешки цени, но когато дрехите пристигнаха у дома, дори не ги пробвах. На пипане бяха като износена пластмасова торбичка.

Така, както намирам своите дрехи, така намерих и своя сайт. Онлайн съкровищница, която събира на едно място най-интересните стилове, дизайнерски хрумки и по-семпли, но качествени и уютни решения, всичко, което ми е необходимо за спорт, както и единственото, в което минимализмът все още ми е труден – аксесоарите.

Моето местенце за находки се казва ANSWEAR и е отговорът на всички изисквания, които може да има една жена, за която изкуството на личната мода е от значение. Качество, удобство, личен стил – трите критерия, които аз поне никога не вадя от мода. Като бонус при всяко модно пътешествие с тях участвам в лоялната програма Answear club, с която спестявам 10% от всяка поръчка във виртуален портфейл, които използвам при следващата си поръчка.

Имайте вдъхновено лято и бъдете красиви с това, което носите вътре. Нека външното е само негово най-сполучливо ехо.



Роклята на Stefanel изглежда семпла, но моето усещане за нея е като за рокля с характер. В нея няма лятна закачливост може би, но има женственост, която няма нужда от сезони, за да говори на своя език.

 

С тази рокля на Silvian Heach мога да събирам лавандула, да варя лютеница и да се омъжа. Обожавам я!

Още когато видях роклята на Twinset в сайта, знаех, че е моето нещо. Допирът до нея е като плъзгането в ледени чаршафи, готови за едно интересно сънуване.

Още една дреха, с която сме родени под едно слънце. Гащеризонът на Answear е мек, елегантен, сладък и нахален едновременно.

 

Просто Guess Jeans – удобство, високо качество и чудно съчетание между доброто клише и приятното намигване.

 

Черешката на последното ми модно пътешестие! Надявам се, че с тази пола на Only ще имаме дълго и вълнуващо пътешествие заедно.

X