Напишете дума/думи за търсене

Как да изберете подходящи аксесоари за басейн и за йога

Да имате свой собствен басейн в двора или в градината е нещо прекрасно. Да прекарате часове в приятната вода е най-добрият начин да се насладите на мързеливите летни следобеди. Но освен да настроите перфектната температура на водата, трябва да поддържате басейна чист и да осигурите безопасност за цялото семейство. Може също така да добавите някои интересни аксесоари, които ще направят преживяването още по-приятно.

Какви аксесоари за басейн да изберете?

Може да изберете аксесоари за басейни в sportensklad.bg. Там предлагат разнообразие от водни аксесоари, необходими за вашата безопасност, както и различни допълнения за повече удоволствие.

След като изберете своя надуваем или сглобяем басейн, задължително трябва да се сдобиете с покривало, подложка, система за почистване и маркучи за филтриране. Това са част от задължителните аксесоари за басейни. С тях ще поддържате водата чиста и приятна и цялото семейство ще се наслади на страхотни и забавни мигове.

Препоръчваме ви да изберете т. нар. прахосмукачка, предназначена за събиране на отпадъци и боклуци от басейни. Тя представлява дълга тръба, която завършва с приставка, подобна на четка. Този аксесоар за басейн идеално почиства отпадъците, които са се наслоили по дъното.

За хората, които обичат да се глезят, препоръчваме да се сдобият с удобна облегалка за глава, поставка за питие, както и плаваща LED лампа. На пазара ще откриете и помощни средства като стълба за басейн. Всички тези аксесоари за басейни са едно прекрасно допълнение към вашия „личен плаж“.

След като се насладите на приятните мигове във водата, може да се отдадете и на полезни упражнения около басейна. Йогата е едно от най-ефективните спортни занимания, което спокойно може да практикувате на открито.

Как да изберете правилната постелка за йога

На пазара се предлагат най-различни модели, които отговарят на всеки приоритет и предпочитания.

Добрата постелка за йога и упражнения ви поддържа стабилни във всяка една поза. Тя трябва да бъде лесна за пренасяне и съхранение, но същевременно - удобна и практична.

Когато избирате постелка за фитнес и йога, хубаво е да се съобразите със следните характеристики:

• Дебелина

Дебелината на йога постелката е пряко свързана с нейното удобство. Ако е твърде тънка, колената ви може да се набият и да се нараните. Хубаво е дебелината да е около 4 мм и нагоре, за да се чувствате комфортно във всяка поза. Този тип постелки за фитнес се сгъват лесно, практични са и намаляват умората.

• Материал

Материалът, от който е направена йога постелката, определя нейната текстура, екологичност, гъвкавост (колко поддава на натиск) и издръжливост. На пазара се предлагат модели, изработени от каучукови смеси, полиетилен, пяна и много други. Тук изборът зависи и от това къде ще тренирате. Ако ще спортувате на открито и върху тревни площи, препоръчваме ви полиетиленовите постелки за йога.

• Визия

Освен удобна и издръжлива, изберете такава йога подложка, която ви допада на външен вид. Удоволствието от спорта ще се увеличи, ако тренирате на красиво декорирана постелка в любимия ви цвят.

X