Напишете дума/думи за търсене

Значителна стъпка в борбата с коронавирусната инфекция

Българският синбиотик “Ентеросан Антивир Форте” показва подчертана активност срещу патогени и усилва имунната система

Само за няколко месеца COVID отекна във всеки дом било чрез шока от непосредствена инфекция на роднини и познати, било чрез психологична реакция на страх от тази непозната пандемия особено у хората от рисковите групи и техните близки. Стресът пък води до отслабване на имунната система.

Колективът на фирма “Протей-М” ЕООД в сътрудничество със специалисти от катедра “Микробиология” на Университета по хранителни технологии в Пловдив продължително време работят върху взаимодействието на микробни съобщества от триадата: полезни микроорганизми - патогенни микроорганизми – човек. Разработени и внедрени в практиката са серия пробиотици и синбиотици, които успешно регулират тези процеси, като усилват имунната система и потискат развитието и действието на патогените.

Определен успех представлява пробиотикът “Ентеросан Антивир”, който се използва за потискане на образуването на херпеси, причинявани от вируси.

В началото на 2019 г. е регистриран противовирусният синбиотик “Ентеросан Антивир Форте”, който е разработен на базата на симбиотична култура, съставена от селекционирани български пробиотични щамове, в това число и Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, които са активни продуценти на бактериоцини, антиоксиданти, органични киселини и биологично активни вещества. Този синбиотик показа подчертана активност против сезонните грипове.

Доусъвършенстваната формула на този антивирусен синбиотик сега е изпитана в болнични условия при пациенти с коронавирусна инфекция чрез включването му в комплексна терапия. Според наблюденията на лекуващите лекари “Ентеросан Антивир Форте”:

- намалява резистентността на патогенните микроорганизми към използваните антибиотици;

- преодолява симптомите на раздразненото черво и антибиотик-асоциираната диария;

- способства за по-лесно изчистване на коронавируса от организма на заразените;

- спомага за по-бързо преодоляване на грипоподобната симптоматика.

Въз основа на проведените изпитания изводът е, че противовирусният синбиотик “Ентеросан Антивир Форте” е препоръчителен при грип, при COVID, при стомашно-чревни проблеми, в това число предизвикани от ентеровируси, за повишаване на антивирусната устойчивост, за профилактика срещу вирусни агенти. Като превантивна мярка препаратът осигурява на хората и така необходимото психоемоционално равновесие, особено на тези от рисковите групи и техните близки.

Българският синбиотик “Ентеросан Антивир Форте” е на достъпна цена, без каквито и да е странични действия при продължителна употреба. Разполагаме с реални възможности за задоволяване изцяло на нуждите на българските потребители, пациенти и лекари, които се нуждаят от него.

Изказваме нашата дълбока благодарност на екипа, създал противовирусния синбиотик “Ентеросан Антивир Форте”, и на лекарския екип, провел успешно първите изпитания с него в болнични условия, както и на всички колеги и специалисти, които ни подкрепяха безрезервно в нашата работа.

Ентеросан Антивир Форте” се разпространява чрез аптечната мрежа.

www.enterosan.net

Проф. д-р б.н. Иван Мургов

Проф. д-р т.н. Запряна Денкова

X