Напишете дума/думи за търсене

Световноизвестен цигулар с концерт в Bedroom beach

Най-голямата клубна сцена в България посреща музикалната сензация Светлин Радославов - Svet. Българският цигулар и виртуоз ще изнесе истински спектакъл на 20 август (четвъртък) в Bedroom beach club. Заедно с него ще се изяви и сценичната му половинка Таня Тингарова. Двамата са изключително популярни, заради своите модернистични и авангардни електро хип-хоп изпълнения на цигулка. Шоуто е озаглавено “Double trouble” и е с начален час 23:00ч.

Светлин живее над 25 години в САЩ, заедно със своето семейство, но всяко лято се връща в България. За трета поредна година, музикантът избира именно Слънчев бряг, за своите феноменални концерти пред публика. Медиите го определят, като сензация и авангарден артист, който свири, танцува и зарежда хората с позитивна енергия.

Звездата му изгрява, когато получава покана да участва в реалити формата „Америка търси талант”. Там скандалният радио водещ Хауръд Стърн, който е в журито, му казва: "Ти си най-добрият цигулар, който някога съм чувал." Младият музикант стига до Лас Вегас, след което започва да прави самостоятелни турнета из цяла Америка и предизвиква фурор.

Днес, може да се похвали, че е бил на една сцена с Kanye West, Jamie Foxx и Phillip Phillips, а талантът му е забелязан от световни звезди от ранга на Бионсе. Казва, че е свирил на всякакви събития - концерти пред 40 хиляди души, NBA баскетболни игри, фестивали, но едно от най-незабравимите му участия е в Далас, Тексас, в болница за деца с диагноза рак. Очите му винаги се пълнят със сълзи, когато си спомни за това, защото той самият е победил коварната болест. През 2016 година, Свет просълзи стотици хиляди българи по света с изпълнението си на националния химн, а клипът му в интернет беше гледан милиони пъти.

X