Напишете дума/думи за търсене

4 съвета за съвършен гел маникюр у дома

Идеята за маникюр у дома напоследък е все по-изкушаваща, тъй като все по-трудно намирате време да посетите салона или работата от вкъщи ви възпрепятства. Допитахме се до професионални маникюристи, които ни дадоха много ценни съвети, как да постигнем безупречни резултати сами. Време е за експерименти.

Нека започнем с това от какво имате нужда?

Преди да пристъпим към техниките за работа, оставяме тук пълния списък на инструменти, необходими за идеален маникюр у дома: нокторезачка или ножичка, пила, полираща пила, избутвач и ножичка за кутикули, както и, разбира се, лампа. Първият съвет от маникюристите е да се снабдите с няколко цвята от самото начало, за да комбинирате на воля, като тези тук: https://makeup.bg/categorys/150141/, където ще намерите различни варианти и мнения и лесно ще се насочите към най-добрите продукти.

Избирането на лампа е от съществено значение. UV или LED? Ако нямате лични предпочитания и все още се колебаете, то маникюристите съветват да изберете LED. С нейна помощ маникюрът се изпича много по-бързо (за около минута), докато с UV уред ще е необходимо да изчакате доста повече (около 8-10 минути). Също така, избирайки LED светлината, си спестявате увреждането върху кожата, което носят UV лъчите. Друг плюс е, че LED крушките имат тенденция да издържат много повече от тези в UV лампата.

Много е важно при пазаруване на гел лакове да поглеждате за подробна информация. Много от формулите са създадени за конкретен тип лампа и резултатът няма да бъде сполучлив, ако сбъркате при избора.

Подготовка

Ключът към всеки добър маникюр е подготовката на нокътната плоча. Тази стъпка освен че осигурява по-голяма издръжливост, е и абсолютно задължителна за гел лака. По този начин ще предпазите ноктите си и ще ги запазите значително по-здрави.

Започнете с избутване на кутикулите и отстраняването им (само ако е необходимо). Ако сте решили да ги отрежете, то премахвайте само видимо стърчащите зони, всяко по-дълбоко действие може да доведе до кървене и инфекция. Придайте желаната форма с помощта на нокторезачка (ножичка) и/или пила и полирайте цялата нокътна плоча. Важно е да почистите след тази стъпка. Специалистите го правят с помощта на спирт/ацетон, като така премахват всякакъв прах и частици, които могат да развалят визията на маникюра от самото начало. Ако нямате подръка спирт, то спокойно може да използвате антибактериален гел.

Същинската част - лакиране и запечатване

Всеки слой трябва да бъде тънък. Важно е да не нанасяте върху кутикулите, тъй като това ще доведе до повдигане на лака и значително ще скъси живота му. Ако сте засегнали част от кожата при нанасяне, почистете с памук и спирт, но го направете преди да запечатате лака под лампата.

Завършваща грижа

След като нанесете топ покритие и сте приключили с изпичането под лампата, е необходимо само да почистите със спирт и сте готови. Поглезете се с масло за кутикули, което ще върне хидратацията на кожата.

X