Напишете дума/думи за търсене

Децата на героите в битката с COVID-19 имат нужда от нас!

Когато тази година стартирахме кампанията "Вдъхновителки", бяхме вдъхновени от едни жени, които направиха много в пандемията в полза на болници и медици, които са правили много за детското здравеопазване преди това, които до днес не спират да творят добро. Това са момичетата от Проект "За Доброто" - доброволци, всеки от тях с различна професия и история, обединени около смисъла и необходимостта да помагат. 

Срещнахме ви с Кремена Кунева и я нарекохме заразното Добро. Днес отново ви срещаме с нея и с другите доброволци. Те стартират нова кампания и се надяваме и с наша, и с ваша помощ информацията да стигне до възможно най-много хора. Кампанията им е в полза на децата на онези герои от първа линия, които загубиха живота си, за да спасяват нашите животи в битката с COVID-19. Лекарите и учителите, които оставиха завинаги болна рана след себе си... Лекарите и учителите, които до последен дъх се грижеха за нас и нашите деца, но не успяха да се погрижат за себе си. Лекарите и учителите, които оставиха деца на този свят, деца без майка или татко, деца на герои... Деца, които са и наши деца и е време да го покажем!

Цитираме апела на Проект "За Доброто" и молим да споделите публикацията, за да достигне до повече добри хора! Благодарим ви и бъдете здрави!

"Здравейте, Приятели!

Има времена, които са големи изпитания за всички нас като общество. Времена, в които повече от всякога трябва да сме хора и трябва да сме заедно, ако искаме да преминем през тях, ако не леко то поне съхранили най-ценното от себе си – Човечността.

За съжаление от март до сега Covid-19 пандемията не само не угасна, а стана по-силна от това, което очаквахме. В самото начало на кризата в България ние от #Задоброто направихме всичко по силите си да помогнем на медиците. Преди кризата обаче наш приоритет винаги са били децата и тяхното здравеопазване. Не сме спрели да следим какво се случва и да мислим с какво бихме могли да сме полезни в един етап, който е повече от непредвидим и до голяма степен поставил държавата ни пред огромна здравна криза. Не беше лесно да вземем решение за това, с което днес излизаме пред всички вас. Не защото не вярваме в неговата сила, а защото няма да ни бъде лесно да преминем през тази болка. Болката на децата загубили родителите си в битката с ковид – медицински лица и учители. Тези, които избраха да бъдат смели, да спасяват животи, да се борят, да запалят искрата, да светят. И винаги ще светят. Ние трябва да ги помним. Всеки един от тях. Всеки един, който в изпълнение на работата си е бил от тези първите. Тези, които в битката са най-отпред. Тези, които протегнаха ръцете си за да ни запазят. Да запазят телата ни и да запазят огъня в сърцата и умовете на децата ни. Тези, които не трябва да забравяме. Тези, които останаха там някъде. В първата, във втората, в поредната битка. Тези, които оставиха деца. И ако днес е късно да помогнем на тях, то за нас днес е времето, в което можем да се погрижим поне малко за това, което те най-много са обичали, това за което в последните си часове вероятно най-много са страдали, че оставят. Децата си.

Днес ние искаме да им кажем „Те не са оставени от Нас. И няма да бъдат. Докато помним. Докато сме благодарни.“

Първата стъпка е да обявим целта на кампанията, която ще бъде първоначално в размер на 150 000 лева. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускане на стипендия ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.

Започваме тази кампания заедно с учителя Петър Велков, Фондация BCause и с организациите - Гората.бг, Капачки за бъдеще, На първа линия, на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.

Призоваваме колегите, приятелите и близки на загиналите да споделят с нас истории за тях. Истории, които ще публикуваме. Истории, които ще помним. Истории, в които те ще продължават живеят, да напомнят, че има такива времена. Времена на трудности и на истински Герои.

Проект #ЗаДоброто"

Може да дарите тук: https://platformata.bg/.../915.../details/campaign.html...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X