Напишете дума/думи за търсене

Да подадем ръка на децата на Шри Ланка

Фондация "Цейлон Проджект Интернешънъл" е създадена с безкористната цел да подпомага деца в най-голяма нужда, като приоритетно е насочена към училищата и образователните структури в Шри Ланка - там, където децата, техните учители, а също и родители са в най-голям риск и лишения.

Съзнаваме, че в период на пандемия онези, които имат нужда от помощ и подкрепа, са много. България не е светъл пример в борбата с коварния вирус и апелите за помощ тук валят вместо коледни снежинки всеки ден...

Всички ние се надяваме, че скоро този кошмар ще утихне и ще се върнем към нормалния си начин на живот. Молим се и вярваме. Има обаче хора, които и след пандемията ще имат нужда от помощ. Те са имали нужда вчера, имат нужда днес, ще продължат да се нуждаят от протегната ръка и утре. Фондация "Цейлон Проджект Интернешънъл" със своята благородна кауза ни среща с едни такива хора.

"И ние, като всички останали посетители на този райски остров, бяхме първоначално впечатлени от удивителната природа, екзотичните плажове и ослепителното слънце на Шри Ланка - разказват от фондацията. - Бяхме запленени от широките и искрени усмивки на хората и от любопитните очи на децата, които ни изучаваха с интерес. Именно през техните очи видяхме и другото лице на тази красива и изумителна страна и разбрахме, че точно както ние се нуждаем от ласките на топлото слънце, за да презаредим и подновим живота си, така и децата на тази слънчева страна се нуждаят от подкрепа и помощ, за да разгърнат потенциала си, да получат качествено образование, да изградят и да се радват на пълноценен живот.
Общуването ни с децата от училищата ни накара да преосмислим и да разберем философията, с която тези хора живеят, а именно че от една свещ могат да се запалят хиляди свещи и животът на свещта няма да се скъси."

От фондация "Цейлон Проджект Интернешънъл" призовават всички, които имат желание, да дарят в полза на децата на Шри Ланка. 

"Нека помогнем на децата в Шри Ланка, на тези момичета и момчета, които са най-ощетени заради бедността на семействата и липсата на средства да се обучават. Създадохме нашата фондация, за да протегнем ръка на хилядите деца, които искат да престъпят училищния праг, но нямат дори обувки, за да отидат до училище.
Помагайки на тези дечица да закупят училищен комплект, означава да дадем надежда на едно малко сърчице да седне на училищния чин, да отвори учебник, да усети обичта на своята учителка.
Благодарение на този проект, миналата година близо 300 деца бяха зарадвани и успяха да бъдат ученици, дори и за една година.
Един училищен комплект включва 20 учебника, раница, чифт обувки, чорапи, шише с вода, кутия за храна, несесер, 4 молива, 6 химикалки, цветни моливи, пастели, кутия с математически принадлежности (линия, пергел и др.), ножица, гума, острилка, линия, метална кутия. Цената на един училищен комплект е около 2500 рупии или около 25 лева.
Програмата е предназначена за деца от районите на Padaviya, Welioya, MahaOya, Aralaganwila и Horowpathana, Dimbulagala, Habarana, които области са определени като най-уязвими, с най-много бедно население.
Всяка ваша помощ е равна на една безкористна детска усмивка и благодарността на учителите, които копнеят да видят повече деца, дошле да се обучават. Можете да внесете вашето дарение в банковата сметка на фондацията, чрез сайта на организацията, или на фейсбук страничката ни.

Благодарим и Бъдете благословени!

Подробна информация, относно изразходването на средствата ще бъде публикувана около седмица след приключването на проекта."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X