Напишете дума/думи за търсене

Д-р Ирина Шаркова и Алис от Mademoiselle Aia обясняват защо хиалуроновата киселина е такъв хит

Каква е тайната на гладката кожа? Кога трябва да започна да ползвам околоочен крем? Коя кожа е млада и за коя се казва, че старее? Защото хиалуроновата киселина е такъв хит? Още нямам 35, за какво ми е крем с хиалуронова киселина? Защо кожата трябва да е хидратирана?

Ако не знаеш отговорите на тези въпроси или пък имаш много други, свързани с това защо кожата ти не изглежда така, както искаш, не пропускай онлайн консултацията с д-р Шаркова, която ще се проведе на 15 февруари от 20 ч. в Instagram канала на Алис от Mademoiselle Aia. Основната тема ще бъде борбата със стареенето на кожата. Процес, срещу който, за съжаление, никой не е застрахован.

Консултацията е част от кампанията на La Roche-Posay, която представя триото Hyalu B5, един от най-надеждните съюзници по пътя към гладка и красива кожа. Уникалният серум Hyalu B5, както и неговите два съюзника Hyalu B5 крем за лице и Hyalu B5 крем за околоочен контур, формиращи първата гама за противостарееща грижа от La Roche-Posay, която помага за минимизиране на признаците на стареене и намалява видимостта на бръчките, вече една година е на българския пазар и печели все повече почитатели.

Препоръчван от 90 000 дерматолози по целия свят и отдаден на разработването на ефективни формули с противостареещо действие, брандът La Roche-Posay създаде серума Hyalu B5 с уникална формула, комбинираща действието на два типа чиста хиалуронова киселина, витамин В5 и мадекасозид, който печели сърцата на милиони жени по целия свят. За допълване на действието на серума, гамата предлага още два продукта на основата на хиалуронова киселина и витамин В5 – крем за лице Hyalu B5 и крем за околоочен контур Hyalu B5 Eyes.

„Кожните промени, свързани с хронологичното стареене или фотостареенето, като поява на бръчки, отпуснатост и промени в пигментацията, подтикват пациентите да търсят козметични процедури или специфична продукти за грижа за кожата - за подобряване на външния си вид. Моята професионална препоръка е да се търсят съветите на дерматолог, особено при повишена чувствителност на кожата, да се прилагат неагресивни хидратиращи продукти, както и продукти с добре подбрани противостареещи съставки, като хиалуронова киселина, витамин В5 и мадекасозид. Съответно това води до забавяне процесите на стареене, които са засилени при чувствителната кожа. Серията Hyalu B5 на La Roche-Posay е отличен избор, защото освен деликатно хидратиране и подхранване, осигурява и защитна бариера срещу външните фактори и така се грижи за чувствителната кожа на всяка възраст”, споделя д-р Ирина Шаркова, специалист „Дерматология и венерология“ и утвърдено име в сферата на естетичната и клинична дерматология.

„Освен че обожавам чувството да използвам продукт до край, обожавам и чувството той да ми е харесал. Кожата ми е видимо по-плътна, хидратирана, без червенини и изморен вид. Hyalu B5 продължава да е част от моята рутина и грижа за кожата“, споделя Алис Симеонова, моден инфлуенсър и автор на блога Mademoiselle Aia.

Серията Hyalu B5 е изключително подходяща и помага при борба с „хроничното“ стареене на кожата, чийто белези са бръчки, загуба на обем и еластичност на кожата, признаци на уморена кожа и липса на сияйност.В основата на всички тези проблеми е намаленото количество хиалуронова киселина или така наречената „молекула за обем“. С течение на времето количеството ѝ постепенно се изчерпва, а до 50-годишна възраст кожата губи около 50% от първоначалното си ниво на хиалуронова киселина.


Решението на La Roche-Posay е серията за коригираща грижа против бръчки и за възстановяване еластичността на кожата. Формулатана Hyalu B5 съчетава комбинация от два типа хиалуронова киселина с различно молекулно тегло: хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло, която образува невидима бариера на повърхността на кожата, задържайки влагата за изпълване на бръчките и фините линии.
Хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло, която прониква дълбоко в кожата за изпълване отвътре, като същевременно стимулира клетъчното обновяване.

Витамин В5, другата основна съставка, подпомага процесите на естествено възстановяване на кожната бариера, успокоява и намалява чувството на дискомфорт.

Продуктите HYALU B5 #larocheposayantiage могат да бъдат открити във всички оторизирани аптеки и техните онлайн магазини.

Facebook: larocheposaybulgaria
Instagram: @larocheposay

HYALU B5: ГРИЖА ЗА КОЖАТА В 3 СТЪПКИ

1. СЕРУМ HYALU B5:СВЕЖ ХИДРАТИРАЩ ВОДЕН ГЕЛ ЗА ВСИЧКИ ТИПОВЕ КОЖА


Любимият на жените серум Hyalu B5 на основата на хиалуронова киселина, витамин B5, мадекасозид и термална вода La Roche-Posay, е първата и основна стъпка от вашата противостарееща рутина. Нанася се върху лицето, шията и деколтето, сутрин и вечер, а освен това е предназначен и за грижа след козметични и естетични процедури. Ефикасността му се потвърждава и от резултатите, които само след един час показват подобрена кожна бариера , след четири часа изпълва кожата , а след четири седмици употреба бръчките видимо намаляват . Бързо възстановява гъвкавостта, еластичността, здравия и свеж тен на кожата. Бръчките и фините линии стават по-малко видими, а кожата изглежда обновена.

2. HYALU B5 ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР: ВИСОКОЕФЕКТИВНА ГРИЖА ЗА ОКОЛООЧНАТА ЗОНА БЕЗ ПАРФЮМ


Кожата около очите е четири пъти по-тънка, а поради това и по-чувствителна, в сравнение с кожата на останалата част от лицето. Освен това, през деня мигаме средно около 10 000 пъти; това допълнително прави кожата около очите дехидратирана. Кремът за околоочен контур Hyalu B5 ефикасно намалява следите от умора, правейки контурите на околоочната зона да изглеждат по-пълни. Постига се по-свеж и отпочинал вид. Нанася се сутрин и вечер и представлява идеална основа за грим. Проучванията показват, че много скоро след нанасянето 78% от жените твърдят, че кожата около очите вече не изглежда по-различна, 80% от тях, че е хидратирана, 75% – че фините линии около очите са видимо намалели, а след 4 седмици е установена 25% по-малка видимост на торбичките под очите.

3. HYALU B5: ИНТЕНЗИВЕН ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ВСИЧКИ ТИПОВЕ КОЖА


Формулиран с комбинацията от активни съставки хиалуронова киселина и витамин В5, кремът за лице HYALU B5 е подходящ за дехидратирана кожа с признаци на стареене като загуба на обем, еластичност и поява на фини линии и бръчки, която се нуждае от допълнителни грижи. Хидратира ефикасно и връща свежестта и блясъка на уморената кожа. Нанася се върху лицето, шията и деколтето, като последната стъпка от вашата рутинна грижа, сутрин и вечер. Може да се използва самостоятелно или в комбинация със серум Hyalu B5. Проучванията показват , че 87% от жените твърдят, че кожата им изглежда по-еластична, 79% – че тенът им изглежда по-свеж, а 64% от тях споделят, че бръчките им са по-малко видими.

-----

1. Инструментално проучване, 24 жени
2. Клинично проучване на козметика, 40 жени, 4 часа
3. Клинично проучване на козметика, 48 жени.
4. Въпросник за самооценка, 60 жени на възраст 46–65 години, всички типове кожа
5. Въз основа на клинично проучване с 42 жени на възраст 45-65 години, всички типове кожа, нанасяне два пъти дневно
6. Въпросник за самооценка, 47 жени на възраст 40-65 години, всички видове кожа; 4 седмици употреба. 100% декларират, че имат чувствителна кожа,по 5-степенна скала от 5 точки.

X