Напишете дума/думи за търсене

Д-р Валянова: Корекциите с филъри днес са много по-трайни и дават естествен вид

Д-р Валянова

Поставянето на филър е една от най-предпочитаните естетични процедури. Смята се, че всяка осма жена, с която се разминавате по улицата на голям европейски град, има филър. В днешно време свежият, поддържан външен вид включва и процедури с дермални пълнители. Но филърите не са еднакви, разработени са много видове – разликата може да се види само под микроскоп и е известна на специалистите. В началото на 2021 г. научихме, че една от най-големите в света компании за хиалуронови филъри TEOXANE е избрала две наши естетични лекарки за международни тренери по контурна пластика. Това са добре познатите и обичани дерматолози на Хил клиник д-р Елеонора Валянова и д-р Лидия Ванеска, които получиха поредното, този път на световно ниво, доказателство за своята експертиза. Поговорихме с тях като най-вещи по темата за хиалуроновите филъри.

- Д-р Валянова, между кои видове филъри можем да избираме?

- Обичайно временните, резорбируеми филъри се разделят основно на хиалуронови и такива, които стимулират образуването на колаген (съдържащи калциев хидроксилапатит или поликапролактон). Изборът на най-подходящ продукт става съвместно с дерматолога, тъй като той най-добре преценява как да се постигне желаната корекция. Възможни са комбинации в зависимост от зоните, които работя, а също така съчетаване с мезоконци, лифтинг конци и апаратни процедури за подобряване състоянието на кожата. Получавам отлични резултати при прилагане на мултилейъринг подхода на Teoxane, при който в дълбочина въвеждам по-твърд филър, а на повърхността ползвам динамичен филър. Корекциите са много по-трайни, комплексни и естествени.

- Какъв е резултатът от поставяне на филър?

- Основното преимущество на филърите е, че те моментално компенсират липсващите обеми. Може буквално за минути да имате мечтаните красиви и сочни устни, да се изгладят бръчките или да се компенсира хлътването на бузите. Още по-важното е, че околните никога няма да забележат, че новият ви външен вид се дължи на намесата на дерматолог. Освен за корекция на лице можем да въведем филър и на определени зони на тялото. Опитен, обучен лекар поставя филъра така, че да постигне чудесен, но в същото време естествено изглеждащ резултат. Глобалната тенденция е да се смекчи умореното, състарено или ядосано изражение. Филърите носят свежест, младост, хубав лицев контур, премерен обем и много самочувствие.

- Д-р Ванеска, какво е усещането за пациента по време на процедурата?

- Много филъри съдържат лидокаин, който обезболява по време на инжектирането. Разбира се употребяваме и локална упойка под формата на крем, за да може поставянето да е комфортно за пациента. От няколко години ползвам и електронни устройства за по-плавно, равномерно и неусетно за пациента инжектиране, а при желание можем и напълно да обезболим зоната. Владея техники, чрез които от едно входно място се обработва голям участък и по този начин се избягват синини и следи след процедура. Работя с ултратънки игли или канюли. Рядко се получава лек оток или синина, които преминават бързо. В Хил клиник ползваме само най-престижните и качествени марки, а също така като професионалисти познаваме в детайли анатомията, владеем различни техники и начини на достъп. Това гарантира безопасността и добрия финален резултат. Практически терапията с филъри няма възстановителен период.

- През февруари 2021-а обявихте "месец на околоочната зона", какво Ви провокира за това?

- В момента носенето на маски ни поставя в ситуация, когато се вижда предимно горната половина на лицето и очите. Красивата, гладка, без бръчки и тъмни кръгове околоочна зона подмладява неимоверно много. Блестящият, свеж поглед е мечта на много от пациентите ми. Комбинираната ни терапия е проверена в практиката и създава моментален озаряващ ефект, премахва тъмните кръгове и несъвършенствата. Ползваме три продукта:

- Неповторимият Redensity II филър, който поставяме с канюла за съвършена, прецизна и безопасна корекция буквално за минути. Уникален пълнител, създаден само и единствено за околоочната зона.

- Вдъхновяващата Redensity I с ексклузивна формула за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ способността на кожата да ОТРАЗЯВА СВЕТЛИНАТА. Препоръчваме я за всяка възраст.

- R [II] EYES околоочен крем 15 мл, който задържа ефекта от филъра и мезотерапията за по-дълго с 20% намалена цена само този месец. Продукт, който ще ви спечели завинаги с невероятната си текстура и удивителен, мек, заглаждащ ефект

Консултацията с дерматолог в Хил клиник не се заплаща, ако запазите час на 02 439 3131.

X