Напишете дума/думи за търсене

Нашето момиче се размина със "Златен глобус"

Мария Бакалова

Мария Бакалова - първата българка, номинирана за “Златен глобус”, се размина с престижната награда. Тя бе номинирана за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл за ролята й в „Борат 2”, на Саша Барън Коен.

Наградата спечели Розамунд Пайк за ролята й във филма "Много ме е грижа", предаде Си Ен Ен.

За наградата Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк, но въпреки това мнозина я посочиха за фаворит.

"Борат 2" обаче получи "Златен глобус" в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия, предаде БТА.

Статуетките се присъждат от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд. За окончателния вот гласуваха всички 87 членове на организацията,

Мария Бакалова с Руди Джулиани в кадър от “Борат 2”. Филмът получи "Златен глобус" в категорията за филмова комедия или мюзикъл.
Мария Бакалова с Руди Джулиани в кадър от “Борат 2”. Филмът получи "Златен глобус" в категорията за филмова комедия или мюзикъл.

Бакалова безспорно е големият пробив на продължението на “Борат”. Първоначално ролята ѝ - дъщеря на казахстанския репортер Борат Сагдиев (Саша Барън Коен) бе замислена като второстепенна, но истината е, че всички значими сцени за филма са благодарение на нейната игра и импровизации.

Кулминацията във филма е сцената с дясната ръка на Доналд Тръмп - адвоката Руди Джулиани. 76-годишният адвокат дава видео интервю в хотелска стая на Бакалова, която се представя за журналистка.

Без да се усъмни в автентичността на интервюто, в края на срещата той ѝ казва: “Трябва да ми дадеш адреса и телефона си”.

В следващата сцена се изляга на леглото с ръце в панталоните си. Може би това ще остане и най-смущаващият му момент в целия живот. “За нас е толкова голяма чест - и в случай че не спечелим, вече наех Руди Джулиани да оспори резултатите”, написа в туитър Коен, след като стана ясно, че филмът му “Борат 2” е с 3 номинации за “Златен глобус”.

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията е без червен килим. Тя се предава от двете крайбрежия на САЩ. Водещи на шоуто са Тина Фей и Ейми Полър, предаде БТА.

Първата обявена награда беше за най-добър актьор в поддържаща роля. Тя отиде при Даниел Калуя за изпълнението му в "Юда и черният месия".

Анимационният филм "За душата" на "Пиксар" печели "Златен глобус" за най-добра анимация.

Наградата за най-добър сценарий отива у Арън Соркин за "Процесът срещу Чикаго 7" на Нетфликс.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в  телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Дотолкова съм сигурен", съобщи Асошиейтед прес.

Джон Бойега е отличен за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за изпълнението му в "Малка брадва".

За най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал е отличена Катрин О'Хара за "Шитс Крийк".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X