Напишете дума/думи за търсене

Детски панаир ви очаква с десетки атрактивни занимания, напълно безплатни

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на пред Народния театър „Иван Вазов” на 5 юни.

Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен. Детски панаир стартира преди десет години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 50 събития в над 15 града.

Предвидените работилници за 5-и юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 19.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Ботаническа градина към СУ, Софийска градска художествена галерия.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия (за писане на глаголица).

Организаторите са подготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Както всяка година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития на детската аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

Детски панаир е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Повече за събитието може да прочетете ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X