Напишете дума/думи за търсене

Представиха книгата за Цветана Манева в компанията на топ български вина

Снимка: Росен Донев

Десетки почитатели на актрисата търпеливо изчакаха за автограф

Премиерата на биографичната книга за голямата българска актриса Цветана Манева препълни Градската художествена галерия в понеделник вечерта. Събитието се състоя в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и бе уважено от самата Манева. Откъси от изданието прочетоха и авторите журналиста Георги Тошев и драматурга Яна Борисова.

Снимка: Росен Донев
Снимка: Росен Донев

Книгата „Тя, Цветана Манева“ е документално-емоционална биография на изключителната българска актриса, разказана от журналиста Георги Тошев и драматурга Яна Борисова с помощта на семейството, колеги и приятели на Цветана Манева. Сред тях са Явор Милушев, Галин Стоев, Любен Гройс, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Стефан Вълдобрев, проф. Атанаса Атанасов, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова и много други. Колекционерското издание съдържа три пощенски картички от личния архив на актрисата, непубликувани досега, и уникален аудиозапис с монолог от пиесата „Тъгата на кралиците“ от Яна Борисова в изпълнение на Цветана Манева на фона на музиката на Милен Кукошаров.

Снимка: Росен Донев
Снимка: Росен Донев

След края на събитието публиката имаше възможност да опита серията вина Face 2 Face (F2F) на New Bloom Winery. „За нас е чест, че можем да сме част от културния живот на морската столица и да подкрепим толкова вълнуваща премиера като тази на биографичната книга за голямата Цветана Манева. Философията на марката е именно да се застава „лице в лице“ в един открит и честен разговор с живота и се припокрива с цялостното поведение и позиции на любимата актриса“, посочиха от екипа на избата.

Снимка: Росен Донев
Снимка: Росен Донев

Гостите имаха възможност да опитат белите вина в серията – едното от сорта Совиньон блан, другото – Шардоне, както и розето F2F, само няколко дни след като и трите вина спечелиха сребърни медали от най-големия винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles. Марката Face 2 Face (F2F) се наложи като ключов партньор за качественото българско изкуство в последните години.

X