Напишете дума/думи за търсене

Рай от детски мисли, щрихи и фантазии в центъра на София

Ако се разхождате из София или пък имате път около Ларгото на метростанция "Сердика", не пропускайте да си доставите едно малко, но много мило удоволствие. Там преди броени дни бе открита изложбата "Детски щрихи". Младите художници от школата по рисуване към Детски център "Деца Слънца" с преподавател Минчо Тодоров са създали един малък рай в центъра на града. Рай от техните красиви детски мисли и фантазии. 

Прохождащите художници рисуват под вещото ръководство и финото вдъхновение от своя преподавател Минчо Тодоров, който е дърворезбар и скулптор. По негови думи децата, които са автори на изложбата, се отличават с огромната си любов към изобразителното изкуство.

Любопитно е, че идеята за създаване на школата по рисуване на Минчо Тодоров идва от орнитолозите към Българската академия на науките. Вдъхновен от нейните дейности, преподавателят започва да търси начини да покаже на най-малките красотата и величието на природата. Той също така си поставя за цел да им разкаже любопитни истории за художници и да ги срещне с интригуващи личности, които да ги мотивират да се развиват в това изкуство.

В школата децата се занимават с голямо разнообразие от теми и мотиви, вдъхновени от заобикалящата ги среда. Изследвайки и рисувайки околния свят, те се доближават до природата и изкуството, като правят това, което им доставя най-голямо удоволствие.

Не пропускайте да се насладите на техния чист, вечнозелен свят. Изложбата е на разположение до края на юли в Изложбена зала 2 на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" (под стъклените куполи в подлеза на метростанцията, или така нареченото Ларго).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X