Напишете дума/думи за търсене

Можем ли наистина да се отървем от нежеланите белези

Източник: depositphotos.com

Белезите са част от нас, те трябва да бъдат носени с увереност и да не нарушават начина ни на живот. Много хора се придържат към тази максима, но все пак има и такива, които предпочитат да ги няма. И в това няма нищо лошо, разбира се. По този повод се питаме: възможно ли е напълно да заличим белезите? За съжаление, отговорът е отрицателен, но все пак съществуват различни природни методи, които са помогнали на немалко хора поне да намалят значително видимостта им. Вижте кои са те и опитайте сами.

Алое вера

Вземете прозрачния гел, намиращ се в листото на растението, и го нанесете директно върху белега с кръгови движения. След около половин час отмийте със студена вода. Повтаряйте приложението два пъти дневно. Този метод е безопасен за кожата и не би навредил при прекомерна употреба.

Мед

Вечер, преди да легнете, покрийте белега с един пласт мед и превържете, за да избегнете изцапване и за да сте сигурни, че медът ще остане на мястото си и ще действа. Оставете през цялата нощ, а на сутринта измийте с топла вода. Правете това всяка вечер.

Масла от лавандула и маслина

Смесете 3 капки лавандулово масло с 3 с.л. екстра върджин зехтин. Нанесете и масажирайте върху областта за около 5 минути. Оставете да действа още 30 минути и измийте с топла вода. По възможност, нанасяйте поне три пъти дневно.

Лавандула може да бъде открита и във формулата на маслото Bio-Oil, ако предпочитате да се доверите на готов продукт.

Източник: depositphotos.com
Източник: depositphotos.com

Картоф

Нарежете картоф на средно дебели резени. Вземете един от тях и с кръгови движения масажирайте върху белега, докато резенът не започне да изсъхва, тогава го заменете с друг. Повтаряйте движенията около 20 минути. Оставете зоната да изсъхне и след 10 минути изплакнете със студена вода. Можете да правите това по веднъж всеки ден. 

Запомнете, не прилагайте тези методи върху отворени и незараснали рани. Измийте белега и подсушете областта преди всяко третиране. Извършете тест за чувствителност, преди да приложите за първи път. Както при всяко домашно лечение, посъветвайте се с лекаря си - той може да ви увери кои методи са безопасни за вас и кои е по-добре да избягвате.

X