Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете НЕ изневеряват: 5 причини

Има много обяснения защо порасналите момчета не са верни на своите половинки.

Всички сме чували удобната теория за мъжката природа, която отчаяно си търси нова и нова партньорка, за да може да се розмножи колкото се могже повече.

Да, не отричаме, че съществува закодирано щение на господата да пръскат семе по широкия свят, но както казва народната мъдрост: „Мъжът иска едно нещо от всички жени...“.

Но неща не забравяме, че съществува и женска природа, която побира цялото си верую в желанието да си намери другарче, с което да е щастлива до края на дните си.

Понякога обаче мъжете „изневеряват” на себе си и остават отдадени само на една жена.

6 фактора, които допринасят за мъжката вярност
Въпреки че има значителни разлики в интересите, съществуват шест групи фактори, които допринасят за мъжката вярност.

В първата група начело стои привличането на жената, влюбването на мъжа в нея, стремежът да се превърне в истинска любов и накрая самата истинска любов. Това е най-важната група, която гарантира мъжка вярност.

Втората група фактори са вярванията и ценностите на мъжа. Те се формират предимно в семейството. Това са принципи, отговорност, благоприличие на господата, преданост на хората.

Третата група фактори са комплексите и емоциите. Емоционална зависимост, нежелание да изпитвате негативни усещания за собствената изневяра, страх от загуба на жена, страх от самота, ревност, вина и срам. Тук е факторът на женската вярност, който няма да бъде гарантиран,
докато мъжът не се промени.

Четвъртата група фактори е да не променят прагматичните ползи. Мъжът наистина оценява доброто отношение на жена си, нейната подкрепа и разбира, че в случай на предателство, съпругата вече няма да се отнася толкова добре с него. Връзките на съпругата или нейните родители или роднини, които помагат на съпруга да живее добре, да направи бизнеса или кариерата му успешни.

Петата група фактори е мързелът и алчността на мъжете. Мъжът би спал с друга жена, някоя от обкръжението му, която е сексуално привлекателна за него. Но една жена трябва да се търси, съблазнява, да се полагат усилия за нейното добруване, да се отделят средства за нея. Това спира един мързелив или алчен мъж.

Шестата група фактори са биологичните причини. Сексът в семейството е добре „поставен“ и мъжът няма достатъчно либидо за други жени. Сексът с половинката го удовлетворява, така че той повече да не е привлечен от чужди нейни посестрими.

Забележка
Действието на групата фактори 2-6 може да бъде временно и те не са толкова надеждни, колкото първата група. Така че обичайте своя мъж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X