Напишете дума/думи за търсене

Радио FM+ даде старт на кампанията "Убий скоростта, спаси дете"

Трикратната европейска рали шампионка Екатерина Стратиева става посланик на кампания за превенция на пътя

Нито една спестена секунда на пътя не може да се сравни с живота на едно дете. Това е мотото, с което Радио FM+ апелира и насочва вниманието на цялото общество към един сериозен факт: много от жертвите на пътя са деца. През всичкитe над 15 години, откакто съществува кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, тя е активно подкрепяна от известни български артисти, изпълнители и творци. Само малка част от тях са Хилда Казасян, Теди Москов, Свилен Ноев, Прея, Нина Николина, Гергана Стоянова, Ненчо Балабанов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Любо Киров, Георги Господинов, Юлиян Вергов...

И през 2021 година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете", която се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към децата.

За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.

Освен стикери, в рамките на „Убий скоростта, спаси дете“, в последните четири години бяха поставени и информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в градовете: София, Варна, Бургас, Благоевград.

Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на Първа награда за медийна PR кампания за 2004 в България. Спомогнала е за наградата “Радио на годината"през 2005. Награда EMMI за 2006 – USA. Почетен диплом за “Изключителен принос в служба на обществото и в развитието на радиоиндустрията в България" на годишните награди на Световната радио асоциация NAB.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

Освен външната и значително видима част от кампанията, в ефира на Радио FM+ звучат и емоционалните послания на редица известни личности, дали своята подкрепа за „Убий скоростта, спаси дете”:

Свилен Ноев: Подкрепям кампанията, най-малкото, защото съм родител и мисля, че артистите трябва да даваме добър пример.

Прея: Подкрепям „Убий скоростта, спаси дете“, защото няма никакъв смисъл да бързаме, ако няма да стигнем там където отиваме, нали?

Гергана Стоянова: Подкрепям "Убий скоростта - спаси дете"

на Радио FM+ Да губим децата на България, заради несъобразена скорост е безумие! Намалете скоростта в името на нашето бъдеще!

Любо Киров: Смятам, че трябва да сме много по-внимателни и дори и да сме забързани, трябва да ценим човешкия живот. Самият аз съм изпадал в подобна ситуация, но смятам, че мога да бъда и от другата страна.

Михаела Маринова: Подкрепям кампанията на Радио FM+, защото агресията на пътя отнема животи на деца, а това не бива да се случва.

Ненчо Балабанов: Подкрепям кампанията, защото не бива да забравяме, че за разлика от видеоигрите, когато сме на пътя от нас наистина зависят човешки животи.

Калин Врачански: Кампанията трябва ежедневно да ни напомня, че не сме сами на пътя.

Слушайте Радио FM+ и в своята кола, за да разберете повече за кампанията!

X