Напишете дума/думи за търсене

Петото издание на „Академия за местни предприемачи“ стартира с награден фонд от 30 хиляди лева в областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра

Академията за местни предприемачи е част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“, програма за социална отговорност на Филип Морис България. Академията се осъществява от Център за предприемачество и обучения „Ринкър“ и дава шанс на хора с бизнес идеи от малките населени места в тютюнопроизводителните райони да получат практически знания, помощ при разписването на бизнес плановете си и възможност за финансиране. Вече стартираха информационните срещи, които ще се провеждат през септември, а крайният срок за кандидатстване е 25 октомври. 99 000 лева е размерът на финансирането за 14 проекта в четирите години досега, в които се провежда Академия за местни предприемачи.

Участието в Академията за местни предприемачи 5.0 е безплатно, а кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр до 25 октомври 2021. Одобрените кандидати ще участват в поредица от практически насочени обучения с ментори с дългогодишен бизнес опит. По време на обученията ще се разработват бизнес планове на проектите, а менторите на програмата ще провеждат двудневни обучения в сферите на продажби, маркетинг и счетоводство. Заедно с тях кандидатите ще подготвят презентации за представяне на проектите си пред журито на програмата, което ще определи победителите.

Големият победител в четвъртото издание на Академия за местни предприемачи е Moka Coffee & Cakes на Eвгения Ефтимова, получавайки безвъзмездната инвестиция от 12 000 лв. На второ място бе класиран предприемачът от Разлог Ивайло Аврамов и неговата работилница за мебели от дърво и епоксидна смола EpoxyWood с наградата от 10 000 лева. Третото място и 5 000 лева бе за Lotus Vibe - йога и арт терапия студио в Банско, което набира все по-голяма популярност. Четвъртият отличeн бизнес е базиран в гр. Харманли. 3 000 лева безвъзмездна помощ получиха Дарко Тачев – ученик в 9 клас в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, Христо Хубенов – ученик в 12 клас в СУ „Неофит Рилски“ в Харманли и неговият преподавател Емануил Манолов за общия им проект InnovaOne - сензорна система за мониторинг на въздуха и водата, която би могла да реши проблема с липсата на обществено достъпна информация за замърсяването на околната среда.

Разходите на избраните участници за пътни и настаняване по време на обученията ще бъдат покрити от организаторите. Едновременно с това екипът на Център „Ринкър“ има готовност за онлайн провеждане на обучителните модули в случай на промяна на противоепидемичните мерки в страната. Представянето на най-добрите идеи пред журито на Академията и определянето на големите победители ще се състои в края на месец януари 2022 г. През септември и октомври са предвидени два уебинара, които имат за цел да улеснят потенциалните кандидати. Експерти ще представят програмата, ще разкажат какво включва обучението, какви бизнеспроекти ще бъдат насърчавани и ще отговорят на въпроси.

Допълнително екипът на Център "Ринкър" ще проведе консултации на място в четирите области при заявен интерес и в съответствие с епидемичната обстановка в страната.

За повече информация и въпроси на: [email protected] или на телефон: 02/987 1574

"Академия за местни предприемачи" е специално създадена за хора с предприемачески идеи от тютюнопроизводителни региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България като част от програмата "Забавно лято, грижовна есен".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X