Напишете дума/думи за търсене

Фулвинова киселина - еликсирът на живота

Поради уникалното си свойство да подобрява усвояването на антиоксиданти и електролити от клетките, фулвовата киселина е продукт, забавящ стареенето. Подобрява функционирането на храносмилателния тракт и защитава мозъка.

Тя е органично вещество от почвата и водните обекти. Помага на организма да абсорбира и използва вещества като пробиотици, антиоксиданти, мастни киселини, микроелементи.
Какви други полезни ефекти притежава фулвиновата киселина?

Увеличава енергията
Компютърът съдържа фотонна слънчева енергия, която се трансформира в химическа енергия. Тя пък служи като гориво за растителни и животински клетки. Фулвиновата киселина има тенденция да привлича и задържа всякакви йони. Важни компоненти като минералите калций, магнезий и желязо постъпват в организма само с храна и вода. Но не всички от тях са асимилирани на клетъчно ниво. Следователно фулвиновата киселина реагира с микроелементите и образува фулвати - форма на минерали, които лесно се усвояват от организма. В резултат на това клетките получават повече енергия, което допринася за добра физическа форма, умствена концентрация, устойчивост на настинки и грип и укрепване на имунните функции.

Антивирусен ефект
Молекулата на тази киселина обгръща вируса, блокирайки пътя му в клетката и предотвратявайки възпроизводството. Тя изпраща сигнал към имунната система за вредния агент, което й позволява да се бори с вируса.

Противовъзпалително действие
Фулвиновата киселина влияе върху производството на възпалителни медиатори - простагландини.

Влияние върху имунния отговор
Повишава имунната защита, регулира съдържанието на гликопротеини, които влияят на съотношението на Т- и В-лимфоцитите. Активира производството на интерлевкини 1 и 2, синтеза на ендогенен интерферон, гама глобулини.

Детоксикатор и хепатопротектор
Като доставя микроелементи и съединения на клетката, фулвиновата киселина „обира” тежки метали и радиоактивни като олово, кадмий и живак и ги премахва от тялото.

Работи в метаболизма на черния дроб като филтър срещу тежки метали. Консумацията на тази киселина има положителен ефект върху чернодробната функция: нормализира съдържанието на чернодробни ензими, стимулира клетъчното дишане и ускорява клетъчната регенерация.

Ускорено изцеление
Нейните йони действат за възстановяване на здравословния растеж и клетъчното делене.

Антистресов ефект
Регулира функциите на хормоните на стреса. Повишеното съдържание на адреналин показва тревожност. Излишните хормони се блокират от нея.

Антиатеросклеротични свойства
Премахва холестерола и липопротеини от тялото, като по този начин се бори с атеросклерозата.

Регулиране на киселинността
Тя е ефективна срещу киселинността, неутрализира киселините в организма. Освен това е антиоксидант, който предпазва от свободните радикали.

Срещу алергии
Свързва и премахва алергените от тялото. В същото време обемът на еозинофилите в кръвта се нормализира, което помага за бързо премахване на алергичната реакция.
Когнитивна защита
Осигурява защита срещу болестта на Алцхаймер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X