Напишете дума/думи за търсене

Еликсирът на доктор Изотов

Рецептата за овесеното желе на д-р Изотов е комбинация от опита на поколения и съвременни изследвания в областта на медицината. Този еликсир има положителен ефект върху храносмилателния тракт и всички негови органи.

Някога нашите предци ферментирали овесени ядки с коричка ръжен хляб или накисвали зърнените култури в чиста вода, която поддържали топла, така че инфузията да се закваси естествено. След това желето се филтрирало и се готвело на огън. Консумирали са го горещо с масло или го охлаждали, а след това добавяли мляко.

Вирологът В. К. Изотов създаде и патентова своя уникална рецепта за овесено желе.
Ключовата идея на този метод на готвене е ферментацията на овеса на базата на млечнокисели бактерии. В резултат на това имате желе с невероятна гама от лечебни свойства.

Съставът на овесена каша

- 5 аминокиселини
- витамини (B1, B2, B5, E, A, PP),
- холин (контролира метаболизма на мазнините, понижава холестерола и има антисклеротичен ефект)
- метионин лекува метаболизма, противодейства на натрупването на мазнини в черния дроб, оптимизира функцията на панкреаса, т.е.
лецитинът помага за разграждането и премахването на холестерола,
витамините имат положителен ефект върху дейността на различни мускули (и сърцето - също), засилват функциите на всички органи на храносмилателния тракт,
- минералите калций, калий, магнезий, желязо, флуор осигуряват водно-солевия баланс и активират активността на протеиновите ензими.

Доказателствата за изцеление с това овесено желе дава самият д-р Изотов. След като лекарят претърпял енцефалит, пренесен от кърлежи, той развил букет от заболявания: исхемия, сърдечна аритмия, високо кръвно налягане, уролитиаза (бъбречно-каменна болест).

Действие на овесени ядки

През осемте години на системна употреба на този продукт Изотов става буквално различен човек: излекуван от болестите си, става по-енергичен и засилва имунната си защита. Положителен резултат дава цялостно възстановяване на организма, нормализиране на кръвообращението.

Лечебните сили на овесеното желе на д-р Изотов приписва процеса на ферментация, протичащ с помощта на микрофлора.


Технология за приготвяне на желето „Изотов”

Кипнете вода и я охладете до стайна температура. Напълнете 3-литров буркан с 3/4 чаша вода, добавете съдържанието на един пакет овесени люспи, изсипете 5-7 супени лъжици грубо смлени овесени ядки и за активиране на ферментацията половин чаша кефир.
Бурканът се затваря добре с капак и се оставя за 1-2 дни на топло място.
В края на процеса на ферментация филтрирайте сместа (подходящ е обикновен гевгир), люспите, които остават, изплакнете с вода и изцедете.
Изсипете инфузията в буркан (3 литра) и оставете да престои 16-18 часа.

Когато се образуват 2 слоя в буркана, изсипете горния в друг буркан (използва се за разреждане на желето по време на готвене). Сместа от долния слой използвайте за приготвянето на желето.
Вземете 2-7 супени лъжици от екстракта, прибавете 2 с.л. вода и оставете микстурата да кипне на слаба температура, като бъркате постоянно. Варете до желаната консистенция (около 5 минути). Добавете масло по ваш избор (ленено, зехтин, слънчогледово олио, царевично), овкусете леко със сол и охладете.

Ако искате да се излекувате, желето се консумира топъл, всеки ден, за предпочитане сутрин. Подходящо е за лечение на черен дроб, жлъчен мехур, сърце и кръвоносни съдове, панкреас, стомашна язва, диабет,
високо кръвно налягане. Нормализира метаболитните реакции,
почиства организма от натрупани токсини, засилва имунния отговор,
оптимизира функцията на дебелото черво, има подмладяващ ефект,
служи като превенция на инфаркт и инсулт.

При редовна употреба желето на д-р Изотов не само лекува цялото тяло, почиства го от токсини, засилва имунната защита, но има и подмладяващ ефект. И всичко, което ви трябва, за да го приготвите, е овес, вода и кефир.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X