Палачинки с карфиол
4 порции
5 г въглехидрати
500 г настърган карфиол
3 яйца
1/2 настъргана глава лук
щипка сол
2 щипки черен пипер
110 г масло
Разбийте яйцата и залейте карфиола. Прибавете лука и разбъркайте. Овкусете със солта и черния пипер. Загрейте маслото, гответе всяка страна на палачинките по 5 мин. Внимавайте да не ги изгорите. Сервирайте със сирене и зеленчуци.
Палачинка с бекон на фурна
4 порции
5 г въглехидрати
100 г бекон на ситно
1/2 глава лук на ситно
2 с.л. масло
4 яйца
1 ч.ч. бита сметана
1/2 ч.ч. котидж сирене
1/2 ч.ч. бадемово брашно
1 с.л. хуск
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 с.л. магданоз на ситно
1 Загрейте фурната на 175°C. Загрейте маслото и прибавете лука и бекона. Сотриайте, докато лукът омекне, а беконът стане хрупкав.
2 Разбийте яйцата, котдиж сиренето и сметаната. Прибавете брашното, хуска, бакпулвера и солта. Оставете настрани за няколко минути. Излейте тестото в намазнена тава, а отгоре поръсете с бекона и лука. Печете 20-25 мин, или до готовност.
Кокосови палачинки
4 порции
3 г въглехидрати
6 жълтъка
6 белтъка
1/2 ч.ч. кокосово брашно
3/4 ч.ч. кокосово мляко
2 с.л. кокосово масло
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
1 Разбийте белтъците на пяна със солта. В отделна купа разбийте жълтъците с кокосовото мляко и масло. Прибавете брашното и бакпулвера. Бъркайте до гладкост.
2 Внимателно сложете белтъците към сместа. Оставете настрани за 5 мин. Загрейте кокосово или краве масло на средно ниска температура и пригответе палачинките. Сервирайте с разтопено масло и пресни горски плодове.
Френски палачинки
4 порции
4 г въглехидрати
8 яйца
2 ч.ч. бита сметана
1/2 ч.ч вода
щипка сол
2 с.л. хуск
85 г брашно
1 Разбийте добре яйцата, сметаната, водата и солта. Внимателно прибавете хуска, като не спирате да бъркате, докато не се получи гладко тесто. Оставете настрани за 10 мин.
2 Загрейте масло на средно висока температура и пригответе палачинките.
Палачинките на Мария
1 палачинка
2 г въглехидрати
15 г сланина
2 яйца
2 с.л. ядково мляко
1 ч.л. кленов сироп
1 ч.л. канела
2 с.л. кокосово масло
Блендирайте сланината, прибавете останалите продукти и пулсирайте до гладкост.
Загрейте тиган на средна температура и сложете кокосовото масло. Излейте 1/4 ч.ч. от тестото в кръгла форма. Гответе около 2 мин и обърнете от другата страна. Повторете с останалото количество продукти.
Палачинки с боровинки
4 порции
7 г въглехидрати
6 яйца
110 г крем сирене
85 г разтопено масло
2/3 ч.ч. бадемово брашно
2/3 ч.ч. овесени трици
2 ч.л. бакпулвер
кората на половин лимон
щипка сол
85 г пресни боровинки
1 Разбийте яйцата, крем сиренето и разтопеното масло. Смесете останалите продукти без боровинките и прибавете към яйчената микстура. Оставете настрани за няколко минути.
2 Нагорещете масло на средна температура и сложете част от тестото. 2 мин преди да свалите палачинката от огъня, поръсете с боровинки, без да ги натискате прекалено много към тестото. Обърнете палачинката и гответе до готовност. Сервирайте с бита сметана.
Палачинки с крем сирене
4 порции
7 г въглехидрати
226 г крем сирене
2 с.л. босилеково песто
2 с.л. зехтин
1/2 глава червен лук на тънко
5 яйца
250 г котидж сирене
щипка сол
1 с.л. хуск
2 с.л. краве масло
1 Смесете крем сиренето, 1 с.л. зехтин и пестото. В друга купа разбийте яйцата, котидж сиренето, солта и хуска. Оставете сместа за палачинките настрана за 10 мин.
2 Загрейте маслото на средна температура и пригответе една по една палачинките. Сервирайте с щедро количество от микстурата с крем сиренето, отгоре поръсете с лука и останалия зехтин.
За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.
Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.
Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.
В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.
От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар