Напишете дума/думи за търсене

Боровинков кекс

богато на фибри

лесно

12 порции

50 мин

За една порция:

302 ккал

мазнини 10 г

холестерол 60 мг

въглехидрати 26 г

протеини 3,5 г

фибри 1,8 г

необходими продукти:

3 яйца

2 ванилии

1 ч.ч. захар

2/3 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч.л. бакпулвер

2/3 ч.ч. смес от разтопено масло и олио

2 ч.ч. брашно

100 г сушени боровинки

начин на приготвяне:

1 Разбийте яйцата със захарта и ванилиите. Сложете киселото мляко със содата и прибавете мазнината. Разбъркайте добре. Смесете бакпулвера с брашното и го добавете към тестото. Сложете боровинките.

2 Излейте тестото в набрашнена правоъгълна форма за печене и го сложете във фурната за 40 мин на 180°С.

Добавете канела, индийско орехче или друга подправка по ваш избор за повече аромат.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X