Напишете дума/думи за търсене

Корейска иновация лифтира лицата без операция

Водещият естетичен дерматолог от Хил клиник д-р Румяна Кожухарова ни зарадва с новината, че познатите конци Котва (Anchor) вече имат нов, по-силен вариант. При по-напреднала птоза на лицето естетичните лекари имат нужда от конци с усъвършенствани качества. Конците „Котва плюс“ за неоперативен лифтинг на лицето са изключителна иновация в естетичния бранш. С тяхна помощ се постига по-силна фиксация и по-добро повдигане на тъканите в сравнение с предходните Anchor нишки. Буквално "закотвят" отпуснатите с времето лицеви тъкани и осигуряват дълготрайно повдигане.

Първа в България д-р Кожухарова от Центъра за мезоконци и конци за лифтинг на Хил клиник започна да работи с новия продукт. Производител е корейският гигант AESPIO, известен като пионер в напредналите естетични технологии. Тя сподели, че "доброто при тези лифтинг конци е, че фините зъбчета по дължината на нишката са създадени не чрез нарязване, което би ги направило по-слаби, а чрез пресоване без термична обработка. Засега това е най-ефективният LFL лифтинг конец. Наличието на две последователни зъбчета осигурява по-силно закрепване в тъканите. Това е особено подходящо за тежки лица с изявена птоза. Допълнителното преимущество е, че зъбчетата обхващат повече площ, а при резорбцията им ставаме свидетели на широка стимулация на неоколагенезата."

Неоколагенезата е създаването на нов колаген, който поддържа кожата ни млада. Неслучайно хиляди кремове и лосиони обещават да осигурят повече колаген, но това е трудно постижимо чрез нанасяне по повърхността на кожата.

"Чрез конците активираме неоколагенезата, а процесът е важен за по-свежото излъчване и за еластичността на кожата. Така пациентите ни се наслаждават на моментален механичен лифтинг, но и на последващо подмладяване. То се дължи на мощната активност на фибробластите, които отговарят за производството на еластин и колаген в кожата. Самото поставяне на Anchor Plus активира микроциркулацията, което е желан ефект при признаци на умора и стареене", пояснява д-р Кожухарова.

Новите, усъвършенствани „Котва плюс“ ще се прилагат при средно дълбоки до дълбоки бръчки и отпускане на лицевия контур. Самите нишки са много тънки и не се усещат през кожата. Поставят се безопасно и бързо с помощта на канюла L-type от висококачествена медицинска стомана. Веднага след терапията може да се види повдигащия и моделиращ резултат. Практически няма възстановителен период и още на следващия ден може да се върнете към работните си задължения. Ограничават се за известно време единствено масажите в зоната, ползването на сауна и парна баня, интензивният спорт, който предизвиква потене. Процедурата е унисекс – подходяща както за дамите, така и за господата, които държат на добрия си външен вид.

За безплатна първична консултация с експерта по тредлифтинг д-р Кожухарова относно процедура с конци се свържете с Хил клиник на телефон 02 439 3131.

X