Напишете дума/думи за търсене

5 анимационни филмчета, любими на децата днес

Всички деца обичат анимационните филмчета (а и, признаваме си, доста възрастни също). Героите в тях са забавни или тъжни, добри или зли, сладки или грозновати, но едно е сигурно – децата се вдъхновяват от историите им, преживяват приключенията им, учат се на „правилно” и „неправилно”, на емпатия и честност… И все пак всяко дете обожава едно или няколко филмчета – същите онези, които може да гледа часове наред, да повтаря стотици пъти, а героите им са най-честите действащи лица дори в игрите.

Ето кои са най-гледаните, най-сладките и обичани от децата анимационни герои днес.

Маша и Мечока

Тази сравнително нова руска поредица завладя сърцата на малчуганите по цял свят. Смелата властност и жизнеността на малкото момиченце влизат в постоянен конфликт с уморения мечок с меко сърце, който жадува за спокойствие и тишина. Маша и Мечока са мили и смешни, а детайлите около тях – изключително оригинални, като започнем от факта, че Мечока е бивш цирков артист и стигнем до старата съветска линейка, в която живеят горските вълци. Не е никак чудно, че дори възрастните ги гледат с удоволствие.

Пес Патрул

Отрядът от седем кученца във филма „Пес Патрул“ е красив пример как личности с различни умения могат да работят в екип и да спасяват света. Пожарникар, летец, строител, пазител на природата, воден спасител, авиатор, медик – такива са професиите на смелите кученца, управлявани от момчето Райдър, които се борят със злото и спасяват приятелите си от всевъзможни беди. И за момчетата, и за момичетата е лесно да се припознаят в някой от характерите и да пожелаят да приличат на него.

Том и Джери

Вечната класика за Том и Джери неслучайно владее екрана от 1940 г. досега – няма как да останем равнодушни пред вечната битка между котката и мишката, в която никой не може да надвие другия. Освен че са много смешни, те учат децата да не таят истинско зложелателство в сърцата си, дори когато са раздразнени от някого.

Мечо Пух

Поредицата филмчета за Мечо Пух на Disney е базирана на героите и историите от едноименната книга на Алън Милн от 1926 г. Филмчетата започват да излизат през 1966 г. и до днес продължават да са сред любимите на всички деца и много възрастни. Специфичната мъдрост и ярките характери на Мечо, Прасчо, Тигър, Кенга, Зайо, Бухал, Йори и Ру докосват сърцата и оставят вечни следи от доброта, съпричастност, приятелство и жизнен опит.

Пламъчко и машините

Това филмче за автомобили е предпочитано от малките момчета. Сюжетите на сериите са създадени така, че, освен всичко друго, неусетно да дават на децата основни познания по физика, механика, математика и други природни науки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X