Напишете дума/думи за търсене

Мая Илиева, Ники Кънчев, Фънки и още куп звезди се удивиха на таланта на Росен Карамфилов

Младият мултиталант Росен Карамфилов се завърна към голямата си любов поезията с новата си книга "КЪМ НЕЯ", която представи на вълнуваща премиера, в новото арт пространство на София - клуб "Антракт".

Той се превърна в сцена от приказка, вълшебно украсено със светлинен тунел, от който висяха червените корици на поетичната изповед на Росен, благодарение на приятелите от "Призма - светлинни решения".

29-те поетични диалога между ТОЙ и ТЯ изпълват "КЪМ НЕЯ" със смисъл! Смисълът на любовта и осмислянето ни като хора чрез нея. Откровени, дълбоки, обличащи в думи неизречените ни чувства, стиховете на Росен ни карат да се чувстваме живи, пълноценни, уязвими и искрени.
А защо 29 поеми? Защото Росен е на точно толкова години, а човек само веднъж в живота си става на 29, след това идват 30-те и става страшно“- каза през смях Деси Тенекеджиева, по чиято идея е създаден арт-проектът "КЪМ НЕЯ", изцяло финансиран от компанията й NOVA film и фондация „Стоян Камбарев“, която продължава да твори чудеса и да сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Култовият поет и драматург Елин Рахнев, един от създателите на фондацията и редактор на книгата, развълнува публиката и Росен с думите си за смисъла на поемата му, а именно обичта и споделянето й.

А ето какво каза и самият Росен от сцената:
„Безкрайно съм щастлив! Никога не съм имал и не съм си представял да имам такава невероятна премиера с толкова много и специални гости. Поезия, музика, кино, картини… безкрайно съм развълнуван!“ и допълни: „Хубаво е човек като Деси да ти вярва. Тогава и ти самият започваш да вярваш в себе си. Тя е моята енергийна централа. Благодарен съм й за цялата отдаденост, лично отношение, усет към най-малкия детайл и всички средства, които вложи в създаването на целия проект "КЪМ НЕЯ". Ценя ги високо!“

На премиерата най-верните фенове на Росен Карамфилов станаха свидетели на първия емоционален клубен лайф на групата му ERASE THE POEMS и се потопиха в магията на 5 черно-бели поетични филмчета, режисирани от Деси Тенекеджиева.

Публиката се разчувства, докато гледаше как на екрана любими звездни двойки споделяха любовта си чрез словото на Росен - Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Силвия Лулчева и Васил Бинев, Яна Титова и Александър Алексиев, Милена Ерменкова и Ованес Торосян и самият Росен и половинката му Ана Иванова, на която е посветена книгата.

Ексклузивно създадените за проекта 29 маслени малки картини, се разграбиха веднага.

Ето и имената на само част от вече истинските фенове на Росен, които успяха да се сдобият с тематичните му платна и прекрасната му поетична книга: президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова, заместник-кметът по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" на София - Мирослав Боршош, културният експерт Елианка Михайлова, поп-кралицата Мария Илиева, бизнесдамите Нели Беширова, Петя Нановска, д-р Мажена Панова, Анелия Петкова, адв. Олена Шишкова, д-р Траяна Камбарева, адв. Иво Велчевски, адв. Анна Попова, адв. Ана Велкова, както и младият актьор Димитър Николов. С картини и луксозна книга, издадена в лимитиран тираж за ценители, си тръгнаха кинорежисьорът Илиян Джевелеков, меценатът Николай Неделчев, продуцентът Иван Тонев, както и винаги стилната Мая Илиева, която се появи на публично събитие за първи път от много години, за да уважи младия поет.

Специална изненада поднесе именитият продуцент Димитър Гочев, който е и един от основателите на фондация „Стоян Камбарев“. С прочувственото си изпълнение Георги Петров, част от Тримата тенори на България, добави класическа и любовна нотка, преди ERASE THE POEMS да забият за финален рокаджийски сет.

Ето какво сподели и Деси Тенекеджиева:
„Познавам Росен от бебе. Той израсна като достоен син на баща си - неземния художник Кольо Карамфилов, който със сигурност е с нас тази вечер. Росен е изключително чувствителен артист, с огромен дух, полет и размах. Той е истински мултиталант - не спира да пише, да пее, а от скоро и да рисува. За фондация „Стоян Камбарев“ е удоволствие да го подкрепим не само с арт проекта "КЪМ НЕЯ", но и с годишна творческа стипендия за втора поредна година. Благодаря от сърце на всички вас, скъпи гости, които сте тук с нас тази вечер, за да се докоснете до всичките таланти на това даровито и смело момче."

Деси неслучайно бе избрала да излезе на сцената с тематично ефектно кимоно от последната колекция в Лондон на дизайнера Васил Петрийски. Вълнуващата вечер завърши с дълга опашка за автографи от главния герой Росен Карамфилов, до когото плътно стоеше прекрасната Ана – неговата любов и муза.

Снимки: инж. Пламен Колев - HI Life, официален медиен партньор

Росен, Деси Тенекеджиева и Ива Екимова
Росен, Деси Тенекеджиева и Ива Екимова
Георги Петров
Георги Петров
Росен и Мирослав Боршош
Росен и Мирослав Боршош
кинорежисьорът Илиян Джевелеков
кинорежисьорът Илиян Джевелеков
Росен и част от звездните му фенове
Росен и част от звездните му фенове
Росен с майка си Ина Дамянова и Мая Илиева
Росен с майка си Ина Дамянова и Мая Илиева
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X