Напишете дума/думи за търсене

В Седмицата на гората екоентусиастите от VEDRI.BG подариха цъфтящи дървета на пчелите и птиците на с. Подгумер

Онлайн общността на екоентусиастите от платформата Verdri.bg се събра, за да реализира първата си инициатива, с която отбеляза Седмицата на гората. Събитието беше организирано от екипите на VEDRI.BG и „Девин“ ЕАД като своеобразен жест към природата, която щедро ни дарява с благата си. Десетки доброволци се присъединиха към организаторите на стадиона в с. Подгумер до София, за да реализират каузата.

„Засадихме дървесни видове, които пчелите харесват и предпочитат в периода им на цъфтеж, като по този начин се надяваме да помогнем за опазването на пчелите като вид. Впоследствие плодовете на тези дървета стават естествена храна за дивите птици и така ползите от доброто дело се умножават,“ сподели Славица Аджич, Маркетинг директор на „Девин“ ЕАД. „С този подарък за пчелите и птиците на с. Подгумер поставяме началото на серия от инициативи, които общността на VEDRI.BGще реализира в следващите месеци,“ допълни тя.

От VEDRI.BG се погрижиха да има работа за всички желаещи, като осигуриха дървета – липи и офики, лопати, ръкавици и торби за събиране на отпадъци. А най-малките Ведри екоентусиасти, които дойдоха със своите родители, научиха за това как трябва да се грижат за дърветата и горите, каква е тяхната роля в борбата против глобалното затопляне, защо са важни не само за качеството на въздуха, който дишаме, но и за поддържане на баланса в природата: за пчелите, птиците и животните.

Идеята на платформата VEDRI.BG, създадена от „Девин“ ЕАД, е да осигури онлайн пространство, където хората могат да споделят идеи, да помагат на различни каузи, да се свързват със специалисти от различни области и най-вече да обменят опит. С други думи, място, създадено специално за добрите дела на хората и ведрата страна на живота. Платформата VEDRI.BG предлага пет тематични общности, които събират потребители със сходни интереси като екоентусиасти, млади родители, пътешественици, любители на спорта и тези, които избират да живеят здравословно.

  • Ключови думи:
X