Напишете дума/думи за търсене

Защо толкова масово се гледа "Ергенът"

Източник: Pixabay

"Ергенът" е абсолютен хит по бТВ. Въпреки това не всеки разбира защо приятелите му гледат "Ергенът". Открийте това с нас.

Защо публиката в България харесва "Ергенът"

"Ергенът" е познат на западните публики, а дори и на някои наши източни съседи от години насам. Всъщност в Украйна, например, това предаване вече има над осем сезона. Но българската публика тепърва има възможността да открие още един романтичен формат, в който група млади момичета се състезават за едноименния персонаж.

Независимо дали сте хванали "Ергенът" по телевизията случайно, докато сте търсели бонус без депозит 2022, или следите предаването всяка вечер, широката аудитория в страната, изглежда, обича това шоу. Но защо? Какво има в него, че всички говорят за "Ергенът"? Според Тони Слотърман, собственика на Casino Bonuses Finder, хората просто намират връзка с персонажите от предаването - така както например намират връзка с историята на определена ротативка или слот. Те се идентифицират или обратното - желаят да се разграничат от героите в него, което ги кара да следят отблизо историята и да се вълнуват силно.

Игри на рейтинги, "Ергенът" печели

"Ергенът" е съвсем обикновено предаване. Идеята му е, че няколко красиви жени ще се опитат да убедят един мъж, който притежава всички качества, които обществото намира за важни – привлекателност, интелект, сила и добро финансово положение – че те са неговата сродна душа.

В първия сезон на предаването Виктор Стоянов е поставен в ролята на деликатен и лаконичен съблазнител, като част от неговата роля е просто да гледа жените изпитателно и да ги оставя да поемат инициативата. Предаването и е доста интимно като замисъл, тъй като позволява на много хора, а и двойки, да правят паралел между себе си, своите качества и история и това, което виждат на екрана. 

За добро или лошо предаването се харесва достатъчно, че да е една от най-силните продукции на бТВ в момента, което автоматично означава, че може да очакваме и следващ сезон.

Да надникнеш в чуждата връзка

Успехът на "Ергенът" е и в това, че зрителите имат възможност да дискутират в широк кръг видяното на екрана, а то неминуемо подбужда към коментари. Всъщност, рейтингът на предаването е резултат и от интереса на зрителя към „чуждото“ и възможността да гледаш и да обсъждаш – а доста често и осъждаш – решенията на отсрещния, необезпокояван, а и често в съглашение с близки и приятели, партньори и дори деца.

"Ергенът" е възможност за обществото да се сплоти и да не се разделя на различни убеждения – един вид, предаването се превръща в социална спойка, която позволява на хора, с привидно различни предпочитания да се свържат и да намерят нещо общо.

Какъв е точният обединяваш фактор на предаването е трудно да се каже. Трудно е, защото, изглежда, има доста начини, по които може да разгледате предаването и да се опитате да го разбере, осмислите и интерпретирате. За някои то е напълно първосигнално – жени ламтят за мъж.

За други е точно обратното. Един случаен мъж, без кой знае какви качества, е подбран, за да седи и да изглежда добре пред камера, докато продуцентите се опитват да създадат интересен сценарий за него.

Трети приемат цялото предаване за чиста монета – те осъждат действията на едни участници и подкрепят други. Отворено спорят с хората в социалните си кръгове коя избраница трябва да спечели и защо и са готови да бранят това свое решение от начало до край.

"Ергенът" със сигурност ще бъде част от телевизионния ефир на страната дълги години напред, така че може би ще е хубаво да погледнете как предаването ще се променя през годините, като започнете именно с епизодите, достъпни за вас точно сега.

  • Ключови думи:
X