Напишете дума/думи за търсене

Меркурий в Близнаци - нови гледни точки по стари въпроси

Тихо, кротко и щастливо на 14-и юни планетата на комуникациите Меркурий ще се върне у дома. Ще започне своето гостуване в собствения си дом на знак Близнаци, което ще продължи до 4-ти юли.

Меркурий е лична и най-близката планета до Слънцето. Тя е силата и енергията, която ни свързва чрез общуване, споделяне, предаване и приемане на информация, учене, пътуване и личностно развитие. Движи се бързо, обича хората, любопитна е и не спира да развива себе си, търсейки постоянно нещо ново.

Природата на Меркурий се отразява като в огледало тук, на Земята, и ни предава своето настроение чрез мисли, дела и идеи.
Нейното положение в знак Близнаци ще донесе бързо развитие на дела, повишено желание за споделяне, изясняване на отношения, желание за пътуване, търсене на нови знания, контакти и приятели. И сякаш в синхрон с пролетното време, това ще се случва с лекота, спокойствие и попътен вятър.
Във времето до 20-и юни очаквайте неочаквани позвънявания от стари познати, нови предложения, случайни срещи с полезни хора и развитие на делата такова, каквото трябва да бъде. Движението е важно, защото само то дава отговори, решава, затваря, разгръща и носи уроци и спомени.
Между 29-и юни и 3-ти юли Сатурн ще има приятелска среща с Меркурий, която ще ни донесе нови гледни точки по стари въпроси, нови идеи за реставриране на стари проблеми и желание за развитие. Използвайте това време да си дадете кураж, подкрепа и любов на плановете и мечтите. Станете от бюрото на проектите си и погледнете заниманията си и хората, с които общувате отвисоко. Загърбете дреболиите и вижте голямата картина. Бъдете открити и си позволете вяра и надежда.
По същото време претенции към Меркурий ще има планетата Нептун. В тези дни е възможно интуицията ви, усещането за правилно развитие на делата да бъде объркано и да не виждате ясно най-правилното развитие. Намалете активните действия и останете със себе си. Оставете Вселената и времето да подредят събитията естествено, защото само това ще е полезно и вярно за вас.

Не мога да пропусна силно психологическия аспект на Меркурий с ретроградния Плутон, между 1-ви и 4-ти юли. Този разговор между планетите е възможно да носи усещане на изгубване, объркване и напрежение. Плутон ще изиска от нас да се освободим от стари навици, токсични хора, изгубили стойност модели на поведение и свързани с миналото мисли. Това не е лесно, защото има за цел да унищожи стар модел на живот, а той всъщност е изграден от нашето време, старание, отдаденост и обич. Когато има други възможности, винаги е по-лесно да направим крачка към новото, защото то съществува и ни подканва чрез Меркурий в Близнаци да го потърсим. Мислете леко, общувайте просто, дишайте, усмихвайте се, докосвайте, усещайте и осъзнавайте, че живота е прост. Щастието е просто избор да се радваме на живота такъв, какъвто е!


Леко, късметлийско и щастливо ще бъде най-много за знаците Близнаци, Везни, Водолей, Овен и Лъв.

Повече напрежение и неразбиране, това положение на Меркурий ще носи на знаците Стрелец, Дева и Риби. Те трябва да бъдат внимателни към околните, търпеливи и избягващи клюки и интриги.

Телците могат да берат плодовете на труда си до момента. Очаквате добра реколта от посевите си в последните месеци.

За Раците се дава време да подредят важните си дала, като направят необходимите разговори с партньори и любими хора.

При Козирозите и Скорпионите ще се случва това, което трябва да се случи. Не се притеснявайте излишно за неща, които не може да промените. Всичко, което се случва, е за ваше добро. Вярвайте в това!

Желая ви спокоен, градивен и хармоничен период!
Бъдете вие и семействата ви здрави!
С обич,
астролог Венета Матева

Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във фейсбук или чрез официалния й сайт https://jupiter-astrology.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X