Напишете дума/думи за търсене

“Наследници” и “Тед Ласо” с най-много номинации за тв наградите “Еми”

"Тед Ласо" е сред фаворитите за престижните награди.

Драмата на HBO “Наследници”, разказваща историята на медиен магнат интригант и на семейството му, получи най-много номинации - двадесет и пет - за телевизионните награди “Еми”, предадоха информационните агенции.

Продукцията е сред кандидатите за отличие и в категорията за най-добър драматичен сериал. Сред участниците в битката за “Еми” са южнокорейският “Игра на калмари”, който е и първото неанглоезично шоу, номинирано за “Еми” и е дело на Нетфликс, “Странни неща” на Нетфликс, “Еуфория” на НВО.

Сериалът “Тед Ласо” на Епъл Ти Ви плюс пък се бори за отличия в двадесет категории, като ще има възможност да защити миналогодишната си награда “Еми” за най-добър комедиен сериал. Сред конкурентите му в тази категория са “Хитрини”, “Само убийци в сградата“, “Удивителната госпожа Майзъл”.

“Белият лотос” на НВО, разказващ историята на туристи и персонала на луксозен курорт на брега на океана, също получи двадесет номинации и е в надпреварата за “Еми” за най-добър лимитиран сериал.

Председателят и изпълнителен директор на американската Академия за телевизионни изкуства и науки Франк Шърма заяви, че са получени рекорден брой заявления тази година - знак, че производството процъфтява след прекъсването на работата по време на ограниченията, въведени заради пандемията от КОВИД-19.

Стрийминг платформите доминират в номинациите, като продължават очертала се вече тенденция в последните години, тъй като зрителите предпочитат да гледат онлайн.

Платформите HBO и HBO Maкс общо получиха 140 номинации за телевизионните награди “Еми”. Нетфликс пък е със 105.

Четиринадесет от номинациите на "Наследници", който беше обявен за най-добър драматичен сериал през 2020 г., са в актьорските категории. Браян Кокс, който играе главната роля като магната Логан Рой, се бори за най-добър актьор в драматичен сериал срещу Джеръми Стронг, който се превъплъщава в проблемния му син Кендъл. Сред номинираните в тази категория е и актьорът Ли Джун-дже от “Игра на калмари”.

“Бих искал да споделя тази чест с почитателите на “Игра на калмари” по света, които показаха безкрайна любов и подкрепа”, каза той в разпространено изявление, цитирано от Ройтерс.

Един от създателите и звезда в “Тед Ласо” Джейсън Съдейкис е номиниран в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал. Сред конкурентите му са Стив Мартин и Мартин Шорт за участието в “Само убийци в сградата” на стрийминг платформата Хулу, но гласувалите подминаха участващата с тях Селена Гомес и тя не е сред номинираните за най-добра актриса в комедиен сериал, отбелязва Ройтерс.

Сред претендентките за наградата “Еми” в тази категория обаче са Рейчъл Броснахан за ролята й на домакиня от 50-те години в “Удивителната госпожа Майзел”, Иса Рей за "Несигурни" , звездата в “Хитрини” Джийн Смарт.

“Хитрини”, разказващ за опитна жена комик, търсеща начин да удължи кариерата си, за втора година е номиниран за най-добър комедиен сериал.

“Мисля, че това е наистина важно, особено в този момент,... да подчертаем качествата на жените и да разкажем техните истории“, каза Джен Статски, една от създателките на продукцията.

В категорията за най-добра актриса в драматичен сериал сред номинираните са Зендая за “Еуфория”, Лора Лини за "Озарк" и Мелания Лински за новия сериал “Жълти жилетки”.

Церемонията за връчването на 74-тите телевизионни награди “Еми” ще се състои в Лос Анджелис на 12 септември.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X