Напишете дума/думи за търсене

Сладоледеният вкус по света

Източник: Envato

Намираме се точно в онзи сезон от годината, в който сладоледените изкушения се вписват най-идеално и изцяло в нашето ежедневие. Една малка хапка от охлаждащата сладка текстура може да ни зареди с толкова много радостни емоции, че винаги е хубаво да намираме по някое кратко и точно време, за да й се насладим пълноценно. Но какъв точно сладолед можем да вкусваме в различните точки на света

Италия и нейното прочуто Gelato

Преди да преминем към съществената част на този текст трябва отговорно и навреме да заявим, че всъщност джелатото не е точно сладолед - или поне така пише из страниците на дебелия сладоледен кодекс. Но ако все пак джелатото ни носи същата небивала вкусна емоция, каквато и сладоледът, то сме на категорично мнение, че изобщо не трябва да делим тези две върховни сладки изделия. Да, те имат своите съществени разлики в съставките и технологията си на приготвяне, но идеята на джелатото и сладоледа е само една - сладко да ни разхлаждат и да ни правят повече от щастливи в горещите летни дни. И така, ако трябва да определим страната, в която можем да се насладим на едно прекрасно и страстно джелато, то това несъмнено ще бъде Италия.

Pagato - Гърция

Продължаваме настойчиво с вкусния сладоледен бюлетин, като ще обърнем внимание на гръцката сладоледена класика Pagato. Уникалната текстура и вкус на това сладко изделие се дължи на интересните съставки, които могат да се съдържат в него - мастика, зехтин и смокини са сред най-често срещаните съставки и вкусове, които можем да усетим и вкусим в различните видове сладолед Pagato. В купичка посипан с течен шоколад и натрошени бисквитки или във фунийка с плодови заливки, този сладолед е толкова пристрастяващо вкусен, че само една хапка от него може да ни накара да се влюбим подобаващо в сладоледената традиция и история на южната ни съседка.

Сладоледеният сандвич - САЩ

Всеки от нас може би е срещал през живота си едно от най-великите изобретения, свързани сладоледеното удоволствие, а именно сладоледът във формата на сандвич. Да, точно така -  две хрупкаво изпечени бисквитени “филийки” приютяват между себе си дебел блат от всевъзможни сладоледени текстури и вкусове. Именно това е върховният сладоледен сандвич, който толкова много обичаме. Изобретен някъде в началото на 1900 г., това сладко охлаждащо изкушение продължава да ни радва с пълни сладоледени сили и през тези дни, като възможните му вариации и вкусове са наистина впечатляващи. Сега можем да опитаме различни видове сладолед, включително и във формата на сандвич в Lidl, където веригата магазини и това лято ще ни зарадва с близо 70 различни вида сладолед от обичани собствени марки.

Днес чрез мобилното приложение Lidl Plus и неговите тематични купони, можем да отпразнуваме международния ден на студеното изкушение с атрактивна отстъпки от цената, като единствено трябва да активираме предварително специалния си купон в мобилното приложението, преди да отидем на своя сладоледен шопинг в магазините на Lidl.

Семплият Glace от Франция

Ако се чудим откъде идва идеята за хрупкава бисквитена фунийка и кремообразен ванилов сладолед в нея, то трябва да благодарим на сладоледените специалисти от Франция, и техния семпъл сладоледен дар. Взимаме еднообразен сладоледен вкус, “наливаме” го малка сладка фунийка, и можем радостно да се насладим на един от най-популярните и обичани сладоледи по света. Е, винаги можем да добавим към него тематичен плодов дресинг, но ако искаме да изпитаме пълната лекота и семплост на това сладко охлаждащо изделие, то трябва да се опитваме да се придържаме към неговата скромна и непретенциозна сладоледена същност.

И ето, че настъпи времето да сложим край на нашето познавателно сладоледено пътешествие, а вие не се колебайте да откриете вашия любим и предпочитан вкус в богато разнообразие от сладоледени предложения в магазините на Lidl.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X