Напишете дума/думи за търсене

Ето къде може да ядете крекери от бира и да пиете бира от домати…

Фестивалът на Розовия домат очаква цялото ви семейство, за да похапнете вкусно и да научите как да живеете по-екосъобразно

Кое е онова нещо, така типично за нашата страна и трапеза, което всички обичат и признават за ненадминат продукт в целия свят? Дори да отидете в слънчевите Италия или Гърция, няма шанс да ядете по-добри домати от българските розови. Вкусни, сладки и сочни, тези съкровища могат да превърнат и най-обикновената лятна вечеря в шедьовър. И си струва да бъдат празнувани! За поредна година столичната Княжеска градина ще стане домакин на едно много вкусно и любопитно събитие. Фестивалът на Розовия домат, организиран от МЕТРО България, има за цел да погъделичка небцето на кулинарните любители, но също така да запознае посетителите с едни от най-интересните практики за природосъобразен и здравословен живот.

Често си мислим, че знаем как да живеем в унисон с природата и в услуга на здравето си, но има редица детайли, както и новости, с които можем да подобрим своя лайфстайл. На Фестивала на Розовия домат може да заведете цялото семейство и да се включите в някоя от работилниците на Еко Партнърс България и на Фондация „Корен“, които ще ви научат как да рециклирате и компостирате в домашни условия.

Любителите градинари ги очакват страхотни демонстрации като например как да си отгледат моркови в повдигнати легла. А ако имате какъвто и да е въпрос или нужда от вдъхновение, от Градско градинарство - София ще бъдат на ваше разположение. Те са убедени, че да си отгледаме реколта чисти продукти в градски условия изобщо не е невъзможно!

Резиденция Баба също ще имат своето почетно място на фестивала. От тях може да се сдобиете и с домашни терлъци, и с автентични български рецепти, предавани през поколенията.

Макар все още да звучи далечна и трудно постижима, оказва се, че кръговата икономика всъщност вече е близо до нас. В рамките на своя фестивал МЕТРО България ще представят 100 Beers и Zero Wave, които от компанията наричат „свои съмишленици“, що се отнася до стремежа към природосъобразност и устойчивост.

На доматения фестивал може да опитате някоя от майсторските бири на 100 Beers, а за мезе на всяка цена изберете вкусните крекери на Zero Wave, произведени от остатъчния малц след производството на бира. На щанда им ще се предлага и… доматена бира!

Разбира се, на фестивала ще може да си купите вкусни продукти директно от производителите, както и да хапнете вкусно. Сред шеф готвачите, които ще ви изкушават със специалитетите си, има представители на италианската кухня. Както казахме, дори да си в Италия, ако ти се яде вкусен домат, отивай към… Княжеската градина.

Датата е 3-и септември и ще розовеем от кеф от 11 преди обяд до 5 вечерта.

  • Ключови думи:
X