Напишете дума/думи за търсене

Какъв е вкусът на лятото и как да го сервираме на трапезата си

Лятото все още продължава да ни радва със своите топли и слънчеви дни, а това дава възможност да се насладим на страхотното чувство за още по-дълго време. Вкусната храна е един от най-приятните начини да си създадем тонус и да се чувстваме прекрасно всеки ден. Но кои са онези апетитни и свежи предложения, на които може да се насладим през все по-малко оставащите летни дни от годината?

Невероятният изпечен аромат

Кой е онзи така неповторим и напълно неустоим аромат, който може вкусно и апетитно да опише най-точно летните дни?

Тук говорим за невероятния вкус и мирис на печените чушки (пиперки), който сега, в края на август, се носи навсякъде из уличките на различни градове и села. Неповторимият вкус на тези прясно изпечени зеленчуци се вписва толкова апетитно и приятно в същността на лятото, като тук няма нищо случайно. Изпечени на фурна, на скара или в онзи така чудноват, но пък затова изключително практичен уред, наречен чушкопек, печените чушки определено носят забележителен вкус на лято. Вкус, който със сигурност искаме да опитваме поне по няколко пъти през най-горещия сезон от годината.

Вкусът, без който лятото не може

Нека да си представим прекрасна свежа зеленина, ярко слънце в небосклона, природата жужи със своите релаксиращи звуци, а ние сме заобиколени от любимите си хора. Какво ни липсва в тази страхотна идилия? Няколко прясно изпечени наденички от телешко месо и дузина студени бирички. Според нас това е най-точният, правилен и вкусен отговор. Ако за тази година все още не сме успели да се насладим на един страхотен грил излет сред природата, сега имаме възможността да наваксаме. В края на лятото, точно преди есента отново да ни навести със своя красив, прохладен, но често дъждовен пейзаж. И сега, ако сме успели да ви прелъстим да спретнете една вкусна забава с приятели сред природата, ви препоръчваме да се отбиете до близкия Lidl, където с мобилното приложението Lidl Plus може да откриете страхотно вкусни оферти за летните дни. С активирането на тематичните купони в Lidl Plus  на екрана на телефона ви ще се появят неустоими предложения като например тези наденички от телешко месо, с които вкусът на лятото определено ще бъде с вас и през следващите дни.

Плодовият десерт на лятото

Има един прекрасен летен плод, който със своето по-късно зреене ни дава възможност да запазим свежестта от края на август чак до средата на есенния септември. Неустоимият вкус на синята слива може да се впише като добавка към сутрешната ни здравословна закуска или да засити следобедното ни желание да похапнем нещо леко. Това свежо предложение отново може да открием в Lidl, и то на супер цена, като и тук може да активираме един от тематичните купони в мобилното приложение Lidl Plus и да закупим сините сливи с отстъпка.

Лятото е почти към своя край, но това не означава, че още сега не може да си създадем незабравими спомени, които да отнесем със себе си през идващата зима, така че по небцето дълго време да е полепнал вкусът на любимия сезон.

  • Ключови думи:
X