Напишете дума/думи за търсене

Органична козметика за различните типове кожа

Източник: Pixabay

Използвате ли вече органична козметика или все още се каните  да го направите? Ако търсите правилната грижа за вашата кожа, непременно разгледайте страхотните продукти на био козметика Примавера.

Преди да купите продукти за грижа, важно е да сте наясно със собствения си тип кожа. Тъй като продуктите за грижа трябва да компенсират слабостите на кожата, а не да ги стимулират. Сухата кожа не трябва да бъде още по-суха след грижата, а мазната дори не трябва да е мазна.

Нека видим кои натурални козметични продукти са подходящи за вашия тип кожа. Да вземем предвид режима на грижа сутрин и вечер, така че да знаете точно кога и кои продукти за грижа да използвате. Преди да започнем, ще обясним как да определите вашия тип кожа.

Как да определите вашия тип кожа

От детството до старостта кожата ни се променя. Ние не събличаме кожата си като змиите, но хормоналните колебания и влиянието на околната среда водят до промени в тена. Понякога кожата е суха, понякога е мазна. Някои са измъчвани от акне, докато други получават бръчки много рано. Затова си струва от време на време да проверявате наново собствения си тип кожа.

Ето и трите най-често срещани типа кожа. Определете дали характеристиките на определен тип важат за вашата кожа. Ако е така, значи сте открили текущия си тип. Ако ви е трудно да определите типа на кожата си, може да прибегнете до анализ на кожата при специалист.

3-те най-често срещани типа кожа

Тип 1 – нечиста / мазна кожа: Често младите хора „страдат“ от нея. Ако кожата ви има големи пори и отделя много себум, вероятно принадлежите към този тип. Порите често са запушени, което води до замърсяване. Особено засегнати са челото, носът, брадичката, деколтето и гърба.

Тип 2 – Зряла / Суха кожа: Кожата започва да старее още в средата на 20-те години. Губи еластичност, образува бръчки и става по-суха. Освен това става и по-тънка. Може да се появи и зачервена кожа в областта на бузите и носа. Също и пигментни петна по време на менопаузата. Ако забележите тези признаци, вие принадлежите към „типа зряла или суха кожа“.

Тип 3 – комбинирана кожа: Този тип кожа е най-често срещаният и се състои от две проблемни зони. Една от тях е Т-зоната. Т-зоната представлява брадичката, носа и челото. Кожата в тези зони е нечиста, ако има големи пори и се омазнява бързо. От друга страна, обърнете внимание на областта на бузите (втората проблемна зона). Тя суха ли е? Ако отговорът е положителен, вашата кожа принадлежи към този тип.

Сега, след като знаете вашия тип кожа, имате нужда от правилния продукт и правилната рутинна грижа с органична козметика. 

Изберете правилната рутинна грижа за вашия тип кожа

Въпреки че всеки тип кожа има различни нужди, препоръчваме сутрин и вечер да извършвате грижа за лицето със специални продукти за вашия тип кожа.

Трите най-важни стъпки са: 

  • Почистване
  • Укрепване
  • Дневна грижа и нощна грижа

Има и незадължителна порция допълнителна грижа , която можете да използвате ежедневно или според нуждите. Препоръчва се и подходяща грижа за очите. Кожата около очите е деликатна и обикновено особено чувствителна. Затова си струва да завършите дневната и нощната грижа с тази зона.

Каква органична козметика е за вашия тип кожа и на какво трябва да обърнете внимание?

Намерете точния баланс между масло и влага

Класическите симптоми на нечистата кожа са пъпките и черните точки. За да контролирате кожните раздразнения и замърсявания, трябва редовно да се грижите за кожата си и да обърнете внимание на здравословна диета. Когато избирате натурална козметика, трябва да предпочитате продукти, които не изсушават кожата.

Защо съвременната органична козметика се грижи по-добре за вашата кожа?

Основата на естествените продукти за грижа за кожата са растителните масла и екстракти.

Те не покриват кожата, но се абсорбират от нея, защото са подобни на собствената мазнина и следователно не са чужди за кожата. Точно както съюзниците подкрепят замъка в неговата защита, растителните масла сега поддържат и кожата. Те способстват за регенериране на нейната бариера. Това означава, че влагата може да се съхранява по-добре, а замърсителите се транспортират навън.

  • Ключови думи:
X