Напишете дума/думи за търсене

Дани Ангелов предлага брак на Петя със скрита камера

Даниел Ангелов и Петя Владикова в сватбения им ден

Даниел Ангелов, познат от тв сериала “Братя”, мина под венчилото. Щастливото събитие се състоя в Пловдив, защото съпругата му Петя Владикова, както и майка му са родом оттам.

Самият Ангелов е живял няколко години в града на тепетата, където е бил и част от хора “Пловдивските момчета”. А това, че любимата му се намира в друг град, го кара често да пътува между София и Пловдив.

Актьорът описва предложението за брак като “топ”, както му казвали в столицата на културата. А за да получи заветното “да”, Ангелов сътворява цяла минипрожекция.

Техни общи приятели и особено кумовете на двойката много помагат за приготовленията за годежа. Решават и да използват скрита камера за целта.

Петя е извикана в центъра на Пловдив с идеята, че заедно с други приятели ще дават интервю за църквата, която посещават. Оказва се, че сред всичките събрани 10-15 човека Владикова е единствената, която не подозира, че всъщност скрита камера има. През цялото време бъдещият младоженец го играел режисьор, обяснявал кое как трябва да се случи, задавал въпроси на Петя и се постарал да я хване в неудобни моменти. А крайният резултат е създаването на кратък 13-минутен филм.

Малко по-късно бъдещата булка се качва на тепето с тв кулата. Там я очакват Даниел с букет от 29 рози, възрастта, на която е и тя, голяма маса със свещи, приятели и близки. А като бонус към приказката - всичко се случва по време на т.нар. “златен час”, когато слънцето залязва. 

Актьорът предлага брак на половинката си Петя
Актьорът предлага брак на половинката си Петя

На пловдивското тепе Ангелов пада на колене пред половинката си, но актьорската игра не приключила дотук. Той решава да опъне още повече нервите ѝ, като първоначално се преструва, че е забравил пръстена. “А, няма пръстен?”, възкликнала Петя. След няколко секунди бащата на Владикова се появява заедно с уж забравения годежен пръстен. Дъщеря му остава приятно изненадана, защото не подозирала, че родителите ѝ също са там. От това Петя наистина се трогнала. Разчела случилото се, че баща ѝ наистина е съгласен този съюз между нея и Даниел да се осъществи. Всичко това обаче актьорът вече предварително бил изговорил с родителите на Петя. 

За приготовленията помогнали и приятелите на Ангелов. Група от 30 човека носили нагоре към тепето маси и храна в вай-голямата жега, а букетът се пазел в лед и вода цял ден. За разлика от пръстена, той наистина е забравен в цялата суматоха, а докато нагласят всичко, се наложило актьорът да лъже годеницата си, че отива до тоалетната. На Ангелов обаче нито веднъж не му хрумнало, че Петя може да откаже предложението. Самоувереността му идвала от това, че двамата си комуникират открито и освен разбирателството помежду им ги събира и вярата в Бог. От самото начало и двамата са наясно, че отношенията им не са просто поредната връзка, а напротив - вървят към брак.

Темата за бракосъчетание вече е обсъждана и след като намира подходящия момент, актьорът пада на колене пред половинката си на 1 юли 2022 г. За особено забавна той намира ситуацията, когато попитал бащата на Петя дали ще даде ръката ѝ. На въпроса му бъдещият тъст отговаря отново с въпрос, и по-точно дали е сигурен, че Петя ще каже “да”. Даниел обаче е повече от убеден в това и бързо достига до желания от него отговор.

Подготовката на сватбата не отнема много време на влюбената двойка, само около два месеца. Петя дори организирала сама 95% от радостното събитие, казва съпругът ѝ. През това време не само правят ремонт на жилището си в столицата, но и вече текат снимките на финалния сезон на “Братя”. Ето защо Даниел не разполагал с много свободно време, за да съдейства в подготовката. В крайна сметка обаче сватбата се оказва точно такава, за каквато са си мечтали.

Петя и Даниел са заедно от близо година. Запознават се горе-долу по това време през 2021-а. Двамата се срещат в една от пловдивските църкви. Именно силната вяра в Бог дава началото на отношенията помежду им. Бързо разбират, че са един за друг, и малко след това - едва на 6-ия месец от връзката им, актьорът предлага брак на Владикова. Двамата имат много допирни точки, а когато това се случи, нищо друго няма значение, казва Ангелов. Нещата стават по-сериозни обаче, когато Петя решава да организира рождения му ден на 21 януари и да го изненада. 

Младоженците и техните кумове
Младоженците и техните кумове

С половинката си актьорът се запознава 3 години след развода с предишната си съпруга, приключил по взаимно съгласие през 2018 г.

Противно на слуховете, че новата половинка на Ангелов е причина за проваления му предишен брак. Аз не крия нищо. Известна личност съм и това е нормално, казва актьорът. Дори обяснил на сина си, който вече е познат на хората покрай участието си в няколко тв сериала, че това е цената на славата.

Сред ценностите, на които младоженците най-много държат в името на семейната хармония, е подредбата на приоритетите. Вярата в Бога обаче е тази, която свързва Петя и Даниел най-силно. И по-точно тази вяра, която променя хората да бъдат по-добрата версия на себе си. Оказва се, че и двамата вече са преминали през тежки препятствия, имат сходни съдби, и това ги сближава още повече.

Вярват, че ще имат свои деца. Това обаче не значи, че синът и дъщерята на Ангелов - Симеон и Дара, ще останат на заден план. Точно обратното, те винаги ще се намират най-отпред на стълбицата. И все пак влюбената двойка смята да постави себе си на първо място. И двамата искат да бъдат най-важните в тези взаимоотношения, да се радват един на друг и да се възползват максимално от времето си заедно. Много важно било и да си бъдат верни един на друг, да гледат в една посока, да се наслаждават заедно на живота и да не позволяват на други външни фактори да оказват влияние на отношенията им. Всичко това се гради. Ако някой си мисли, че се жениш и веднага се превръщате в семейство, това далеч не е така. Напротив, ставаш едно цяло с човека отсреща - делите едно тяло и един дух, допълва още той.

За образа си на Черкезов в тв сериала “Братя” Ангелов казва, че наистина много го харесва и ако трябва да избира наново кой персонаж да изиграе, пак би се спрял на него. Именно тази роля той намира за “своята”“.

От всички останали изиграни персонажи Ангелов чувства, че полицаят е най-близък до него. Това била ролята, която показва най-много ценности, справедливост и мъжа, който всъщност е той.

Между двамата има много общо. Изключение прави начинът, по който Черкезов се отнася към жените и особено към Ива. Към нея той е твърде мек, прекалено смирен и търпелив, а в живота не бил такъв. По-близо бил до други персонажи от сериала - семейно настроен като Калин, любвеобилен и харизматичен като Топал.

Образът на Черкезов научава актьора на търпение.

Самият той се описва като типичен холерик и мъж - лидер, затова имал нужда точно от този урок, казва още Ангелов. Особено когато работиш с натрапчиво силни персонажи като този на Искра Донова (Ива) или на Стойо Мирков (Калин). Това наистина те кара да бъдеш търпелив и като човек, и като актьор, коментира Даниел. Той установява, че чрез персонажа на Черкезов е станал смирен за разлика отпреди, когато е бил по-егоцентричен и дори комплексиран. За тази промяна към по-добро обаче помагат най-вече вярата и църквата, която Ангелов посещава, както и Петя. Колкото и много да му е дал образът на Черкезов, все пак този персонаж не пресъздавал изцяло палитрата от възможности, с които той разполага.

Докато синът му върви устремено по неговите стъпки на актьор и музикант, дъщеря му Дара се е насочила към танцовото изкуство. Дори посещава уроци по латинотанци, а също така е и добра гимнастичка. Симеон е приет в Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков” в Пловдив с поп и джаз пеене. И все пак нито Даниел, нито бившата му съпруга Марияна оказват натиск над децата си в коя посока да тръгнат.

Най-важният проект, над който актьорът смята да работи през следващите няколко месеца, се казва “Да се насладиш на съпругата си”. А и снимките на “Братя” били доста изморителни. Сериалът се снима през последните две години и половина. И все пак Ангелов има бъдещи планове. Той смята да направи няколко спектакъла с колегите си, включително екранната си половинка Неда Спасова и заедно с екипа да обикалят из България, Европа и Америка. Освен това иска да се съсредоточи и над актьорските школи, които управлява. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X