Напишете дума/думи за търсене

Да отскочим до Гърция през тази седмица?

Източник: Envatо

Източник: Envatо

Въпреки че сме в средата на октомври и времето навън ни кара да си спомняме с носталгия за дългите летни вечери, тази седмица имаме възможност да съберем всички близки за нас хора и да приготвим няколко апетитни ястия с отличителен средиземноморски привкус. Казваме средиземноморски, защото ще ви дадем идеи за идеи и вкусове от апетитната гръцка кулинария. Така че, ако искате сега, през есента, да си припомните страхотните летни вкусови и емоции, останете с нас.  

Неустоимите пържени тиквички

Ако през това лято не сме успели да се насладим достатъчно на страхотния вкус на тънко нарязаните пържените тиквички, то сега имаме малко време, в което да поправим това. Гръцките тънкости при приготвянето на това неустоимо ястие пък са и основната причина да включим пържените тиквички в списъка с нашите късни летни идеи.
Това, което истински отличава родните ни вкусни рецепти с този зеленчук и гръцките такива, е размерът на обработените тиквички, които използваме. Южните ни съседи залагат на изключително тънкото нарязване, като в повечето случаи то се осъществява с белачка за зеленчуци, на което се дължи наистина фината им нарязаност.
Другата тънкост, при която наистина ще получим неустоимо хрупкави пържени тиквички, е да използваме смес от бяло и царевично брашно при тяхната панировка. Ако искаме да върнем за кратко горещи летни дни и съпътстващите ги вкусни емоции, пържените тиквички в гръцки стил според нас е идеалният избор, с който може да го направим.

Вкусът от Гърция е на само един Lidl разстояние

Тази седмица може да се отдадем на изцяло гръцкия вкус в нашето меню благодарение и на тематичните предложения в магазините на Lidl. Традиционно кипърско сирене халуми, разядки по гръцки, месо за гирос, дзадзики с чесън, критараки, бугаца с ванилов крем и още много други предложения с вкуса на Гърция могат да превърнат нашата вкусна среща с близките за нас хора в истинско удоволствие. Трябва само да отскочим до един от 111-те магазинa на веригата в цялата страна, да напазаруваме всичкo необходимо за прекрасния обяд или вечеря, и да се отдадем на уютни и прекрасни емоции у дома, макар и през октомври.

Късно октомврийско лято с вкус на мусака

Продължаваме с още едно емблематично за южната ни съседка ястие - класическата гръцка мусака с патладжани. И точно сега, докато е перфектният сезон за патладжаните, може да си набавим няколко броя от тях, около половин килограм кайма, малко лук, домати, магданоз и кашкавал, и да спретнем една прекрасна вечеря. Рецепти за нея спокойно могат да бъдат открити на много места в интернет пространството, като оставаме на предпочитанията на нашите гости дали да я приготвим с така вкусната за много почитатели на това ястие млечна заливка или да заложим на разтопен слой кашкавал.

Разтапящата сетивата халва

Няма как за финал, когато говорим за гръцка кухня, да не споменем и няколко събуждащи апетита думи за един от най-отличителните им десерти. Страхотни предложения от халва с вкус на ванилия или какао отново може да открием тази седмица в магазините на Lidl, като десертите на веригата включват също така и тематично гръцко сладко, локум, сюропирани сладки и тулубички с вкус на ванилия. Така че да не губим повече време, а да отскочим до най-близкия до нас магазин на веригата и отново, в средата на октомври, да се потопим в незабравимия вкус на лятото и спомените за топла Гърция! Да ви е сладко! 

  • Ключови думи:
X