Напишете дума/думи за търсене

Бъди част от засаждането на “Новата гора на София”

Миналата неделя при с. Негован, район Нови Искър, бе открит новият залесителен сезон на Столична община, а нашите приятели от dm България са основен партньор на зелената инициатива тази есен. Целта на инициативата е да се възстановят загубените в района крайречни гори. Засаждането се организира със съдействието и под експертизата на лесовъдите от oбщинското предприятие „Управление на общински земи и гори“ към Столична община.

Като част от своя ангажимент за опазване на околната среда и за възстановяване на природните ресурси любимата верига магазини за дрогерийни стоки дари 5000 броя фиданки и 5000 лв. за новия залесителен сезон на „Новата гора на София“. „Не сме забравили нашето обещание за събраните тонове празни пластмасови опаковки в dm магазините от кампанията Ще остана опаковка и в следващия си живот, да дарим и засадим дръвчета“, заявиха основните партньори.

В първия ден на есенната кампания на „Новата гора на София“ с помощта на служителите на dm България и техните семейства бяха засадени близо 1500 фиданки от дарените 5000. Всички желаещи да подкрепят „Новата гора на София“ могат да го направят в уикендите до 20 ноември 2022, като се включат в засаждането на дръвчетата. На място освен фиданките са осигурени и инструменти, и ръкавици. Теренът е достъпен с градски транспорт с автобусна линия №20, която тръгва от Лъвов мост. Можете да разгледате спирките и разписанието на автобусната линия на следния линк. Пътуването трае около 30-35 мин.

„Новата гора на София“ край с. Негован е втора инициатива на Столична община за залесяване в крайградски райони и създаване на зелен пояс. Инициативата стартира през 2017 г. със залесяване край Суходол. В рамките на 6 залесителни сезона заедно с доброволци бяха засадени над 100 000 акации на 206 дка.

Повече информация за „Новата гора на София“ може да намерите във Facebook страницата на инициативата.

  • Ключови думи:
X