Напишете дума/думи за търсене

Мъже с бижута - суперсекси или неприемливи?

Правят ли бижутата мъжете по-привлекателни? Какво мислят жените за мъжките бижута? А какво мислят господата за тях? 

Дълго време на бижутата се гледаше като на женски аксесоар, тъй като повечето реклами са насочени към дамската аудитория. Единствените реклами за мъжки аксесоари дълго време бяха само и единствено за часовници.

Дори мъжките сватбени халки не бяха нещо, което можехте да видите в списание или на билборд, но навсякъде бихте забелязали жена модел с диаманти на врата си. Това се промени през последните години, тъй като доста мъже вече харесват да носят нещо различно от часовник или пръстен.

Въпреки това някои все още си задават въпроса – правят ли бижутата мъжете по-привлекателни?

Защо повече мъже носят бижута?

Преди да стигнем до същината на въпроса, нека разгледаме темата по-обстойно. Все повече мъже днес решават да носят бижута в сравнение с преди 10 години. Този преход от базовите бижута е най-вече благодарение на знаменитости, които се славят сред аудиториите си като модни икони.
Следната статия показва 6 причини защо мъжете трябва да носят гердани през 2022 година. Мнение, непременно повлияно от тенденциите сред известните мъжки модни икони.

Все пак за тях това е начин да подсилят визиите си.

През 2022 година не само благородниците могат да носят златни или диамантени украшения в знак на престиж. Съвсем нормално е да го прави всеки, стига да може да си го позволи.

Въпреки че има очевиден преход, някои поддържат традиционен възглед за мъжествеността и какво могат и какво не могат да носят господата.

В този аспект бижутата от дълго време се възприемат като женствени.

Все повече мъже обаче се откъсват от този стереотип. Има събития и места, на които те идват дори с тиари и висящи обеци - като например на Мет Гала – най-дълго чаканото модно събитие.

Не всички мъже стигат до такива крайности, но все пак това става малко по-приемливо.

Въпреки че се споменават мъжки икони, тези, които са били етикетирани като мъжествени по много начини, като Дейвид Бекъм и Кание Уест, са оставили вратата широко отворена.

Вече не е нужно да сте музикант, за да носите големи диамантени обеци или златна верижка. Дори корпоративният мъж може да ги носи без задръжки.

Другата причина, поради която повече мъже носят бижута, е избледняването на стереотипите за сексуалността.

В епохата на хипитата от 70-те години на миналия век и в различни култури беше обичайно да се срещат мъже с множество украшения. Въпреки това се следваха някакви "принципи" за това кое ухо се свързва с хомосексуалните наклонности и кое не.

Тази идея отдавана е отживелица и дори гледката на мъже с пробити уши не предизвиква повдигане на вежди.

Постепенно господата, носещи повече от часовник или пръстен, станаха по-приемливи, тъй като гривните, огърлиците и други някога женствени елементи вече привличат възхищение, а не критика.

Какво мислят жените за мъжките бижута?

Много неща, когато става въпрос за мода, са субективни.

Въпреки това идеята, че по-малкото е повече, работи перфектно, когато става въпрос за мнението на жените спрямо мъжките бижута.

Един от най-добрите съвети, които жените получават, е, че простотата е от съществено значение. За мъжете важи същото, а и не е редно някак да блестят повече от половинките си, нали? 

Друг фактор, който би определил какво мисли една жена за мъжките бижута, е възрастта. Ако сте по-млади, тогава може да се накичите с крещящи бижута и дори повече от един аксесоар.

За по-възрастните господа един или два аксесоара са напълно достатъчни.

Герданите и пръстените са бижута, които обикновено се възприемат като симптом за криза на средната възраст или отказ да приемете годините си.

Какво мислят мъжете за мъжките бижута?

Мъжете са склонни да бъдат алчни, когато става въпрос за бижута, почти по същия начин, както повечето жени.

Тези, които искат да изглеждат модерни, имат определен начин, по който подхождат към носенето на аксесоари, като всеки от тях е израз на вътрешното им аз.

Ще срещнете мъже, носещи бижута с някаква символика, например религиозна. Мъжете уважават това един в друг, защото е израз на нещо дълбоко лично.

Бижутата правят ли мъжете по-привлекателни?

Не може да пренебрегнем субкултурите, които съществуват, когато става въпрос за мъже, носещи бижута.

Има кръгове, където носенето на множество вериги, пръстени или гривни е норма. За други е достатъчен просто един часовник.

Следователно, човек трябва има предвид в каква среда вирее даден индивид, преди да започне да съди външния му вид.

Заключение

Въпросът за мъжките бижута има много общо с личния вкус и културата, в която някой битува.

Въпреки това по-широкият консенсус в популярната култура е, че мъжете наистина изглеждат привлекателни с бижута, но само когато те се носят правилно. Ако искате да разберете как правилно да стилизирате вашите мъжки аксесоари, може да прочетете тази статия, която акцентира върху мъжката мода и правилното съчетаване на мъжки бижута.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X