Напишете дума/думи за търсене

Телефонът, който прави света по-красив

Признавам, че от доста време вече при избора на телефон водещ критерий ми е качеството, с което апаратът прави снимки. Любител фотограф съм, но откакто смартфоните започнаха да създават добри кадри, при пътуванията си все по-често забравям двата фотоапарата и тежката чанта с обективи у дома. Не съм привърженик на силните обработки и още по-малко на филтрите, защото те нямат много общо с изкуството „фотография“. Харесвам нещата натурални и тук-там само изсветлявам нещо или, когато се налага, изправям хоризонта.

Да направиш перфектния кадър с телефон, се оказва все по-лесно изпълнима задача. Особено откакто излезе новата серия телефони на Samsung Galaxy Z Flip4. Говорим за качество на кадъра, каквото професионалистите постигат с доста скъпа техника и години обучение. Но да започнем от новостите, защото те са не по-малко вълнуващи.

Благодарение на FlexCam фотографирането придобива съвсем ново изражение. Мога да позиционирам телефона си под всевъзможни ъгли, за да снимам групови кадри, селфита и видеоклипове с различни гледни точки и впечатляващо реалистични детайли — дори директно в приложенията на социалните мрежи.

С Quick Shot пък заснемам висококачествени селфита директно през външния екран, като използвам основната камера. Записвам видео във високо качество и превключвам лесно към Flex режим, за да продължа да снимам без ръце, без да се налага да спирам видеозаписа – жестока функция, която дава възможност за много креативни видеа. Откакто имам новата си „играчка“, не спирам да улавям света около себе си в кадър и, знаете ли, развивам „око“ за красивото. Снима ми се постоянно и затова повече отвсякога се оглеждам за хубавите неща, за хубавите моменти и места наоколо. С две думи, Galaxy Z Flip4 ми показва колко красив е светът и го улавя в неговите най-прекрасни детайли.

Естествено, като жена не мога да се прехласна по нещо само заради неговите технически възможности, ако няма дизайн, който да ме кара да го желая. Galaxy Z Flip4 тук надминава всичките ми очаквания – той самият е бижу, което украсява света ми - с тънка панта, симетрични ръбчета, матово стъкло на гърба и блестящи метални рамки. Той е мощен и фин едновременно, бляскав и услужлив, джобен и пълноразмерен. Той е перфектният аксесоар за всяко момиче!

Сред другите му достойнства не мога да не спомена и възможността през 1,9-инчовия преден екран да управлявам приложения и функционалности. Например, провеждам разговори и отговарям на съобщения изцяло от външния екран. Подредила съм най-често използваните от мен приложения на външния дисплей и това ме улеснява страхотно в забързането ежедневие. Така, когато съм в движение, спокойно мога да правя всичко и без да го разгръщам.

С по-мощната си 3,700mAh батерия Galaxy Z Flip4 ми позволява да снимам, да гледам видео и да работя през телефона, както и да бъда свързана с мрежата, без да се налага да го зареждам по два пъти на ден. С новата функция за 25W супер бързо зареждане при Z Flip4, до 50% от батерията се зарежда само за 30 минути.

Както казах, не ползвам много редактори на снимки, но виж, едно друго приложение, пряко свързано с камерата на моя телефон, наскоро ми открадна сърцето. Всъщност Google Lens съществува от 2017 година, но с функциите, с които Google непрестанно го усъвършенства, днес е един сериозен умник, който може да се притече на помощ във всякакви ситуации. Например в ресторанта отварям Google Lens и снимам менюто. Ако не познавам съставките на дадено ястие, приложението ми ги вади моментално заедно с кадри на други подобни ястия. Когато съм в чужбина, това ми е особено полезно, защото се ориентирам какво си поръчвам. С един клик на Google Lens сканирам данните от визитна картичка и няма нужда да ги въвеждам буква по буква, число по число в телефона си. Освен това, харесвам обувките на някоя жена в метрото и ги снимам тайно с телефона си, а Google Lens ми казва откъде да се сдобия със същите или подобен модел. Когато трябва да се погрижа за някое цвете, с помощта на Google Lens научавам името му и с още един клик аз знам как да се грижа за него. Приложението има още много възможности, а в комбинация със страхотната камера и мощната батерия на Z Flip4 човек може да се загуби в един хубав и чужд град и след няколко часа да е узнал всичко за сградите и историята му, за най-вкусните храни и най-добрите модни магазини. Едно селфи, което дори няма нужда да минавате през филтри, и… светът внезапно е станал по-красив.

Успяхме ли да те вдъхновим? Позирай със своя Galaxy Z Flip4 и участвай в конкурс награден фонд 30 000 лв. Не се притеснявай, ако не притежаваш телефона - можеш да посетиш някой от магазините на търговските партньори на Samsung и да се снимаш с него. Повече информация ще намериш на https://zflip4contest.com/

  • Ключови думи:
X